Tatăl lui Ayrton Senna a murit la 94 de ani. În 2008, a fost găsit vinovat de sclavie

  • În afara lui Ayrton, Milton a mai avut doi copii, Viviane şi Leonardo.
  • A început în vânzări, apoi şi-a făcut propria companie metalurgică, după care s-a extins în construcţii şi afacerile cu animale.
  • În 2008, a fost condamnat pentru felul cum îşi trata angajaţii de pe plantaţie.
1808 afișări
Imaginea articolului Tatăl lui Ayrton Senna a murit la 94 de ani. În 2008, a fost găsit vinovat de sclavie

Brazilianul Milton Guirado Theodoro da Silva, tatăl campionului de Formula 1 care a murit în '94 pe circuitul de la Imola, a murit la 94 de ani din cauze naturale, la San Paolo, în dimineaţa zilei de miercuri, 27 octombrie.

Cunoscut de toţi sub numele de Milton, era alintat de prieteni „Miltão”. A fost căsătorit cu Neyde Joanna Senna, mama lui Ayrton, cu care i-a mai avut pe Viviane şi pe Leonardo.

Tatăl lui Senna şi-a dedicat mult timp carierei lui Ayrton, urmărindu-l îndeaproape pe pistă, de la primii paşi în karting până la aterizarea lui „Magic” în F1, unde a câştigat totul şi a intrat definitiv în istorie, înainte de accidentul de la Imola din 1994, care i-a luat viaţa la 34 de ani.

În afara competiţiilor, însă, Milton conducea o companie metalurgică pe care a fondat-o. Înainte de asta, începuse să lucreze în vânzările de automobile. După ce a acumulat capital şi şi-a deschis firma, a investit şi în alte ramuri, precum construcţii şi animale, cumpărând ferme şi animale.

Rezervat, închis, a preferat să-şi dedice toată dragostea copiilor săi. Rare sunt momentele filmate în padocul lui Ayrton alături de tatăl său. Ceea ce a rămas probabil în mintea oamenilor a fost în GP-ul Braziliei din 1991: campionul, care la final a câştigat acea cursă cu un mare efort fizic, nu a acordat nicio atenţie camerelor TV, ci a mers să îşi îmbrăţişeze tatăl.

În februarie 2008, Milton a fost acuzat de sclavie pentru felul în care a condus o plantaţia pe care o deţinea în Bahia şi a fost condamnat la o amendă de 710.000 de reali (circa 110.530 de euro).

În luna februarie a 2007, inspectorii de muncă constataseră că 82 dintre angajaţii săi lucrau în stare de semisclavie şi în condiţii proaste.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici