Tatăl lui Carmen Bejan spune că este dispus să crească copilul acesteia şi că o va susţine

Familia fostei studente Carmen Bejan, rămasă însărcinată în închisoare, după ce a fost condamnată pentru uciderea şi tranşarea unui bărbat, este dispusă să crească copilul şi o va susţine pe tânără, pe care o consideră "o victimă a societăţii".

632 afișări
Imaginea articolului Tatăl lui Carmen Bejan spune că este dispus să crească copilul acesteia şi că o va susţine

Carmen Bejan (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Tatăl lui Carmen Bejan, care locuieşte împreună cu restul familiei în oraşul arădean Ineu, a acceptat, luni, să discute cu jurnaliştii despre fiica sa şi despre faptul că aceasta a rămas însărcinată în închisoare.

Pavel Bejan, tatăl deţinutei, a declarat că familia sa este dispusă să îl crească pe copil şi să o primească pe Carmen acasă în cazul în care va obţine întreruperea pedepsei pentru a naşte.

Întrebat dacă vrea să crească copilul, Pavel Bejan a declarat: "E al nostru, dar primul cuvânt îl are tatăl copilului".

Despre tatăl copilului, familia spune că nu îl cunoaşte, dar că a aflat de la Carmen că este un deţinut pe care îl iubeşte.

"Nu îl cunoaştem, ne-a povestit ea. A spus despre el că îl iubeşte. S-au cunoscut prin corespondenţă, şi-au spus gândurile, păsurile", a povestit tatăl lui Carmen.

El a afirmat că nici fiica sa nu ştie deocamdată dacă va avea fetiţă sau băiat.

Referitor la condamnare, Pavel Bejan a spus că nici el şi nici familia nu au întrebat-o niciodată pe Carmen despre crimă, dar că o consideră "o victimă a societăţii".

"Nu ne-a povestit şi nici nu am întrebat-o, nu vrem să ne încărcăm, nu are rost. E o victimă, dacă luăm în considerare cum era înainte de a pleca la Timişoara (la Facultatea de Medicină - n.r.). O victimă a societăţii, a unor oameni. În vara în care s-a întâmplat tragedia a devenit mai rece faţă de noi. Noi o să o suţinem, e copilul nostru, a greşit, nu a greşit", a spus Pavel Bejan.

Familia afirmă că le va pregăti o cameră lui Carmen şi copilului pentru a sta la Ineu în cazul în care tânăra va obţine eliberarea temporară.

Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Arad, Carmen Bejan a depus recent o cerere de întrerupere a executării pedepsei cu închisoarea, iar termenul de judecată a acesteia este 16 ianuarie. În cerere, Carmen Bejan menţionează că este însărcinată, însă nu precizează în câte luni.

Fosta studentă cere să nască în libertate şi să i se permită să stea un an cu copilul acasă. Tânăra nu precizează cine este tatăl copilului.

Potrivit unor surse din penitenciarul arădean, fosta studentă s-a încadrat în prevederile legale care acordă persoanelor private de libertate dreptul la vizite intime trimestriale, cu soţul/soţia sau concubinul/concubina.

Conducerea Penitenciarului de Maximă Siguranţă Arad, unde este deţinută Carmen Bejan, nu a dorit să ofere nicun fel de informaţii legate de viaţa intimă a acesteia. Reprezentanţii Biroului de presă al penitenciarului afirmau că Bejan a depus o cerere în care solicită să îi fie respectată viaţa intimă şi să nu fie date publicităţii niciun fel de informaţii cu caracter personal.

Potrivit unor surse din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad, Carmen Bejan a avut două întâlniri intime cu un alt deţinut, Claudiu Şatran, care are o condamnare de zece ani de închisoare pentru trafic de droguri.

Aceleaşi surse afirmau că relaţia dintre cei doi ar fi pornit la insistenţele bărbatului, în vârstă de 35 de ani, care i-ar fi trimis fostei studente la Medicină mai multe scrisori. Într-una dintre scrisori, deţinutul i-ar fi propus tinerei să rămână însărcinată cu el, pentru că astfel ar putea obţine o întrerupere a pedepsei pentru a naşte în libertate.

Carmen Bejan ar fi acceptat în cele din urmă şi a solicitat conducerii penitenciarului dreptul la întâlniri intime, prima consumându-se în luna august 2011, când ar fi rămas gravidă, sursele afirmând că sarcina este de aproape cinci luni.

Conform aceloraşi surse, Claudiu Şatran este actor în trupa Blitz a penitenciarului arădean şi a jucat în piese de teatru inclusiv în libertate.

Bărbatul a refuzat orice discuţii cu presa, transmiţând că va face declaraţii doar după eliberare, în primăvara acestui an.

În iunie 2011, instanţa supremă i-a condamnat definitiv pe Carmen Bejan şi Sergiu Florea, cei doi studenţi la Facultatea de Medicină din Timişoara care au ucis şi tranşat un bărbat, la 20 de ani de închisoare cu executare.

Atunci, instanţa supremă a respins recursurile celor doi studenţi, astfel că aceştia au rămas cu condamnarea primită la Curtea de Apel Timişoara.

În 20 ianuarie 2011, Curtea de Apel Timişoara i-a condamnat pe Carmen Bejan şi Sergiu Florea la 20 de ani de închisoare cu executare, după ce Tribunalul Timiş îi condamnase la 16 ani de detenţie. Totodată, instanţa i-a obligat pe aceştia să plătească familiei victimei despăgubiri materiale de 20.000 de euro.

În vara anului 2009, cadavrul tranşat al unui bărbat a fost găsit într-o maşină aflată în faţa unui cămin studenţesc din Timişoara.

Sergiu Florea şi Carmen Bejan, pe atunci în vârstă de 20 de ani şi studenţi la Universitatea de Medicină din Timişoara, au fost arestaţi în 2 august 2009.

Sergiu Florea a fost arestat sub acuzaţia de omor, iar Carmen Bejan pentru complicitate la omor. În urma audierilor, încadrarea juridică pentru studenta arestată a fost schimbată în omor. Totodată, cei doi au fost supuşi unei expertize psihologice la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici", care să ateste dacă au avut sau nu discernământ în momentul în care au comis crima.

Sergiu Florea şi Carmen Bejan au fost trimişi în judecată, în luna noiembrie 2009, pentru omor deosebit de grav şi profanare de morminte, ultima încadrare făcând referire la faptul că cei doi l-au tranşat pe bărbatul pe care l-au ucis. Tribunalul Timiş a prelungit apoi mandatele de arestare în cazul celor doi.

Totodată, Florea a fost transferat din arestul Poliţiei Timiş la Penitenciarul din Timişoara, iar Carmen Bejan a fost transferată la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad.

În mai 2010, cei doi tineri au fost condamnaţi de Tribunalul Timiş la câte 16 ani de închisoare cu executare, sentinţa fiind atacată cu recurs, care s-a judecat la Curtea de Apel Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici