Taximetriştii au protestat în Capitală

Cei aproximativ trei sute de taximetrişti care au participat, luni, cu maşinile lor, la o acţiune de protest, au încheiat manifestarea după ce au depus, la cabinetul primarului general Adriean Videanu, un memoriu care cuprinde revendicările lor.

1 afișare
Imaginea articolului Taximetriştii au protestat în Capitală

Taximetriştii au încheiat protestul din Capitală

Liderii taximetriştilor au declarat că, joi, urmează să se reunească, la Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, comisia pentru elaborarea normelor metodologice de aplicare a Legii 265/2007.

Manifestanţii au început acţiunea în Piaţa Constituţiei şi s-au deplasat pe traseul Piaţa Unirii - Universitate - bulevardul Regina Elisabeta, unde s-au oprit câteva minute, în faţa Primăriei Capitalei, de unde au plecat spre Piaţa Operei, unde şi-au încheiat protestul. Pe traseu, traficul rutier a fost blocat din cauza acţiunii de protest, timp de mai bine de jumătate de oră.

La începerea mişcării de protest, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Şoferilor din România, Victor Stan, declara că sindicaliştii cer transferul autorizaţiilor obţinute de operatori pe maşinile taximetriştilor, cumpărate pe banii acestora, către persoanele fizice.

Stan a cerut ca Primăriile din sectoarele 3 şi 6 să elibereze autorizaţiile pe persoană fizică autorizată şi asociaţie familială pentru cei care doresc acest lucru, arătând că autorităţile din aceste zone administrative ale oraşului nu respectă prevederile legale în vigoare.

Taximetriştii cer Primăriei Capitalei să respecte Legea 265/2007 şi să le acorde autorizaţia în nume propriu şi să nu mai permită firmelor să exercite presiuni asupra taximetriştilor care şi-au cumpărat maşini şi lucrează pentru societăţile din domeniu.

Şoferii se mai plâng şi de faptul că sumele plătite către firme sunt nejustificat de mari şi angajaţii nu primesc chitanţă pentru bani predaţi, între 700 şi 1.500 de lei lunar, plus TVA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici