Taximetriştii clujeni atacă modificările la Legea Taximetriei

Mai multe asociaţii şi sindicate ale taximetriştilor clujeni vor ataca la Curtea Constituţională legea de modificare a Legii nr. 38/ 2003 a taximetriei pe motiv că încalcă dreptul la exercitarea meseriei.

11 afișări
Imaginea articolului Taximetriştii clujeni atacă modificările la Legea Taximetriei

Taximetriştii clujeni atacă modificările la Legea Taximetriei

"Vom ataca articolul 12 care prevede ca obligativitate că maşinile mai vechi de cinci ani să nu fie autorizate pentru taxi. Vom depune adrese la Guvern şi vom conlucra cu parlamentarii. Vom şi manifesta, prin mitinguri şi marşuri. Să vedem ce se întâmplă", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Grigore Sărmăşan, preşedintele Sindicatului Liber al Taximetriştilor "Napoca", care a mai afirmat că demersul este susţinut şi de Asociaţia Profesională a Taximetriştilor Independenţi Cluj, precum şi de taximetrişti persoane fizice autorizate.

El susţine că, în cazul în care legea rămâne în actuala variantă, 35% dintre taximetrişti vor fi nevoiţi să îşi vândă maşinile şi să îşi cumpere altele cu o vechime mai mică de cinci ani şi li se va încălca, astfel, dreptul la exercitarea meseriei.

O altă nemulţumire este şi cea privind obligativitatea vopsirii taximetrelor într-o singură culoare.

"Nu văd de ce să fie o singură culoare. Dacă luăm înscrisurile de pe taximetre şi cupola, rămâne culoarea şi nu văd cum ar arăta aceasta că este un taximetru. Cupola şi înscrisurile arată că este vorba despre un taxi", a afirmat Sărmăşan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici