TB: Trăşculescu s-a folosit de funcţia politică, relaţii şi cunoştinţe, pentru atribuirea lucrărilor

Fostul deputat Alin Trăşculescu s-a folosit de influenţa pe care o avea, fie pe linie de afiliere politică, fie pe simple relaţii de prietenie şi cunoştinţe pentru atribuirea unor lucrări către un anumit ofertant şi, pentru aceasta, se aştepta să primească bani, se arată în motivarea arestării.

123 afișări
Imaginea articolului TB: Trăşculescu s-a folosit de funcţia politică, relaţii şi cunoştinţe, pentru atribuirea lucrărilor

TB: Trăşculescu s-a folosit de funcţia politică, relaţii şi cunoştinţe, pentru atribuirea lucrărilor (Imagine: Shutterstock)

"Rezultă din toate acestea că inculpatul Trăşculescu s-a folosit de influenţa pe care o avea, fie pe linie de afiliere politică, fie pe simple relaţii de prietenie, de cunoştinţe, pentru a obţine atribuirea unor pachete de lucrări care se derulau prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii şi care urmau să se execute în judeţul Vrancea, către un anumit ofertant, reprezentat dintr-o asociere formată din mai multe firme, printre care şi cea a denunţătorului, (...) şi pentru aceasta se aştepta să primească bani", notează Tribunalul Bucureşti, în motivarea deciziei de arestare preventivă .

Se pun astfel în evidenţă, mai arată instanţa în documentul citat, cel puţin indicii temeinice privind comiterea infracţiunii de trafic de influenţă de către Alin Trăşsculescu.

"De aici decurge şi concluzia privitoare la existenţa indiciilor temeinicie cu privire la săvârşirea infracţiunii de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată comisă în legătură cu traficul de influenţă şi instigare la spălarea banilor cunoscând că aceştia provin din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, deoarece în cursul respectivei întâlniri s-a discutat şi despre semnarea între Calotă şi (...) a unui contract în baza căruia (...) trebuia să facă o plată către Calotă, plată de care beneficia implicit şi Trăşculescu. Or, cu această ocazie, inculpatul Trăşculescu îl îndeamnă pe (...) să semneze acest contract, deşi se crea aparenţa unei cu totul alte operaţiuni comerciale, arătându-i că aşa s-a convenit între ei", mai arată instanţa, în motivare.

Fostul deputat Alin Trăşculescu, pentru care Tribunalul Bucureşti a emis mandat de arestare preventivă, a ajuns, în 29 noiembrie, în arestul Poliţiei Capitalei, fiind încarcerat.

Trăşculescu a scris din arest o scrisoare, postată pe un site al său, în care susţine că este nevinovat şi îi întreabă pe alegătorii vrânceni dacă să mai continue drumul în politică sau să se retragă, spunând că va afla acest lucru în 9 decembrie.

Fostul deputat, acuzat că ar fi pretins 200.000 de euro pentru a interveni pe lângă autorităţile vrâncene să atribuie contracte de investiţii unor societăţi, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, potrivit deciziei din 29 noiembrie a Tribunalul Bucureşti, prin care a fost admisă cererea în acest sens formulată de procurorii anticorupţie. Decizia Tribunalului nu este definitivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici