Temperaturile vor fi în uşoară creştere faţă de intervalul precedent. PROGNOZA METEO pentru miercuri şi joi

Valorile termice vor creşte uşor faţă de intervalul precedent, iar cele diurne se vor situa în jurul mediilor climatologice în majoritatea regiunilor, însă în centru, sud şi est vremea se va menţine încă rece, dimineaţa şi noaptea, informează ANM.

2176 afișări
Imaginea articolului Temperaturile vor fi în uşoară creştere faţă de intervalul precedent. PROGNOZA METEO pentru miercuri şi joi

Temperaturile vor fi în uşoară creştere faţă de intervalul precedent. PROGNOZA METEO pentru miercuri şi joi

MIERCURI

ÎN ŢARĂ

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în vest şi nord-vest, unde pe arii restrânse, la începutul zilei şi din nou în cursul nopţii vor fi precipitaţii slabe mai ales sub formă de ploaie sau burniţă ce vor favoriza depunerile de polei şi precipitaţii mixte în regiunile montane aferente. În zonele joase de relief, în special în cele din sudul şi estul teritoriului, vor fi nebulozitate joasă, ceaţă cu depunere de chiciură şi trecător burniţă, favorizând apariţia poleiului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, mai ales în a doua parte a intervalului în Banat, Crişana şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5...-3 grade în zonele cu ceaţă persistentă şi 8...9 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa, în general, între -10 şi 2 grade.

 

LA BUCUREŞTI:

Vremea va fi în continuare rece dimineaţa şi noaptea, când probabilitatea de apariţie a ceţii sau a norilor joşi se va menţine ridicată. În restul intervalului cerul va fi variabil, iar la amiază valorile termice vor fi apropiate de cele normale specifice începutului de februarie. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 1...3 grade, iar cea minimă de -8...-6 grade, posibil mai scăzută în zona preorăşenească.

JOI

ÎN ŢARĂ

Temperatura aerului va continua să crească, astfel încât vremea va deveni caldă în regiunile intracarpatice şi apropiată de normalul perioadei în rest. În vestul, centrul şi nordul ţării vor fi înnorări, local şi temporar va ploua, iar în zonele montane aferente precipitaţiile vor fi mixte. În cursul nopţii precipitaţiile se vor intensifica în Maramureş şi nordul Carpaţilor Orientali, unde pe arii restrânse se vor cumula cantităţi de apă de peste 10...15 l/mp, iar în nordul Moldovei şi al Transilvaniei se va semnala polei. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros şi local, în special dimineaţa şi noaptea, în zonele joase vor fi nebulozitate joasă sau ceaţă, posibil asociate izolat cu burniţă sau fulguieli ce pot favoriza depunerile de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile vestice, precum şi la altitudini mari, îndeosebi din masivele nordice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade, mai scăzute în zonele cu ceaţă persistentă spre -2...-1 grad, iar cele minime se vor situa, în general, între -6 şi 4 grade.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici