Tensiune în creştere în Taiwan: 39 de avioane de război ale Chinei dau târcoale zonei

Activităţile militare ale Beijingului au fost înregistrate după ce un distrugător american şi o fregata canadiană au tranzitat strâmtoarea.

1947 afișări
Imaginea articolului Tensiune în creştere în Taiwan: 39 de avioane de război ale Chinei dau târcoale zonei

Tensiune în creştere în Taiwan: 39 de avioane de război ale Chinei dau târcoale zonei

În noaptea de duminică spre luni, ministrul Apărării din Taiwan a identificat un total de 39 de avioane de război chineze operaţionale şi un portavion, Shandong, în apropierea insulei.

Activităţile militare ale Beijingului au fost raportate după ce un distrugător american şi o fregata canadiană au tranzitat strâmtoarea Taiwan, în weekend.

„Armata monitorizează cu atenţie situaţia şi a instruit avioanele, navele marine şi sistemele de rachete terestre să răspundă”, a declarat Ministerul Apărării din Taiwan, într-un comunicat care precizează, de asemenea, că 13 avioane (din cele 39 identificate) au fost reperate, în timp ce 22 de avioane au trecut deja linia mediană peste strâmtoarea care desparte Taiwan de China.

Portavionul chinez Shandong, a anunţat ministerul, este situat la aproximativ 60 de mile sud-est de Eluanbi, vârful cel mai sudic al insulei. Beijingul a declarat sâmbătă că trupele sale sunt „într-o stare de alertă constantă”, după ce cele două nave, cea americană şi cea canadiană, au traversat strâmtoarea Taiwan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici