Tensiuni la Braşov între romi şi jandarmi. Oamenii legii au fost atacaţi cu bâte, în timpul unei descinderi

  • O patrulă de jandarmi a fost atacată de mai mulţi romi, în Teliu, în timpul unei descinderi ce viza personale suspecte de furt de fier vechi
  • Romii s-au năpustit asupra echipajului cu bâte şi răngi lovind în maşină.
  • Unul dintre jandarmi a fost rănit la picior, cu o piatră.
11534 afișări
Imaginea articolului Tensiuni la Braşov între romi şi jandarmi. Oamenii legii au fost atacaţi cu bâte, în timpul unei descinderi

Tensiuni la Braşov între romi şi jandarmi. Oamenii legii au fost atacaţi cu bâte, în timpul unei descinderi

O acţiune a forţelor de ordine care viza persoane suspectate de furt de fier vechi a degenerat la Teliu, luni seară. Forţele de ordine aveau informaţii că în această localitatea se ascundea un suspect care era căutat pentru furt de fier vechi, potrivit Bună Ziua Braşov.
 
În timpul descinderii, mai mulţi romi au sărit în apărarea suspectului. Angajaţii Grupării Mobile de Jandarmi ar fi fost atacaţi cu pietre, iar o maşină a fost vandalizată.
 
Jandarmii au ieşit în încercarea de a-i linişti pe atacatori, iar unul dintre romi a aruncat cu un bolovan, rănindu-l la picior pe unul dintre aceştia.
 
Membrii Grupării Mobile au fost nevoiţi să ceară întăriri, iar la faţa locului s-au deplasat efective sporite de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov şi mai mulţi poliţişti. Procurorii braşoveni au deschis un dosar penal în acest caz, pentru distrugere şi ultraj.
 
Tensiunile la Teliu au început pe 6 aprilie. După „modelul Ţăndărei”, romii de aici, întorşi din Germania şi Anglia, s-au dus cu scandal la uşa Primăriei cerând să li se dea de mâncare.
 
Primarul comunei, Dorinel Blendică, avertiza atunci că, dacă situaţia se va prelungi, vor apărea probleme sociale grave: „Unele persoane din această comunitate au spus că vor sparge primăria, altele că vor lăsa copii în faţa instituţiei. Riscăm să fim atacaţi la drumul mare”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici