Tentativă de jaf, la o benzinărie, cu un pistol de jucărie

Un tânăr care a încercat să jefuiască o benzinărie din Timişoara ameninţându-i pe angajaţi cu un pistol de jucărie şi reuşind să fugă cu 200 de lei, a fost reţinut de poliţişti pentru tâlhărie, alături de un prieten care îl aştepta într-un taxi.

183 afișări
Imaginea articolului Tentativă de jaf, la o benzinărie, cu un pistol de jucărie

Tentativă de jaf, la o benzinărie, cu un pistol de jucărie (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Doi tineri au chemat, luni seară, un taxi, s-au urcat în el şi, la un moment dat, i-au spus şoferului să oprească la o benzinărie aflată într-o zonă centrală a Timişoarei.

Unul dintre ei a coborât în fugă din maşină şi a intrat în benzinărie, a scos un pistol de jucărie cu care i-a ameninţat pe cei doi angajaţi ai benzinăriei şi le-a cerut banii.

"A intrat un individ cu pistolul, ne-a ameninţat, a spus să deschidem casa de marcat. În final, am deschis casa, el a luat banii. A încercat să fugă, colegul a încercat să îl imobilizeze", a declarat angajata benzinăriei, Violeta Cismaru.

Vânzătorul a văzut că este un pistol de jucărie şi l-a lovit pe hoţ, însă tânărul i-a dat un pumn şi a fugit cu 200 de lei. Uşile benzinăriei nu au funcţionat, însă tânărul a dat cu capul în geam şi l-a spart. După aceea, uşile s-au deschis şi acesta a reuşit să fugă înainte ca angajaţii să apese butonul alarmei.

"M-am întors puţin, am văzut că pistolul e de plastic. I-am tras una, s-a aruncat pe jos, pe urmă s-a ridicat, nu i-a venit să creadă, m-a pălit. Nu s-au deschis uşile, a dat cu capul, a spart uşile de la intrare", a declarat angajatul benzinăriei, Justin Jigmond.

Prietenul său, care îl aştepta în taxi, nu a mai apucat să îl umeze, fiind oprit de şoferul de taxi şi de angajatul staţiei de benzină.

După câteva ore de la incident, tânărul care a reuşit să fugă şi-a sunat pe mobil colegul, fără să ştie că acesta era deja la Poliţie, şi i-a spus că se află la o pizzerie, moment în care au intervenit poliţiştii, care l-au convins să se predea.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că amândoi tinerii au fost implicaţi în jaf.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, Sergiu Rus, a declarat, marţi, că cei doi tineri, de 19 şi 20 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru tâlhărie, şi riscă până la 20 de ani de închisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici