Teo Trandafir e conştientă şi poate să comunice cu familia - Mediafax

Teo Trandafir e conştientă şi poate să comunice cu familia

Starea de sănătate a lui Teo Trandafir, diagnosticată cu pancreatită severă, se îmbunătăţeşte treptat, pacienta fiind conştientă şi putând să comunice cu familia, potrivit unui comunicat emis de Clinica AKH din Viena, unde este internată.

262 afişări
Imaginea articolului Teo Trandafir e conştientă şi poate să comunice cu familia

Teo Trandafir e conştientă şi poate să comunice cu familia (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

"În ultimele zile, echipa interdisciplinară de medici a reuşitsă îmbunătăţească funcţiile organelor sale", se arată în acelaşicomunicat.

"Cel mai important lucru este că pacienta ar putea fiscoasă de pe ventilare artificială şi poate respira singură", aindicat profesorul Christian Spiss.

"Însă trebuie să fim foarte precauţi, se pare că am reuşit săstabilizăm procesul inflamator care a afectat pancreasul, dar potapărea numeroase complicaţii pe parcurs", a adăugat profesorulMichael Gnant.

"Pacienta este într-o stare stabilă acceptabilă, însecţia de terapie intensivă, este conştientă şi poate să comunicecu membrii familiei sale", potrivit aceluiaşicomunicat.

Teo Trandafir a fost supusă, pe 24 februarie, unei intervenţiichirurgicale majore, în urma complicaţiilor provocate depancreatită şi a unei infecţii abdominale, anunţa atunci ClinicaAKH din Viena, într-un comunicat de presă. Părţile necrozate alepancreasului au fost înlăturate şi s-a efectuat drenaj extensiv şilavaj al cavităţii abdominale, precizau medicii de la Clinica AKH.Medicii care au operat-o pe Teo Trandafir mai spuneau căintervenţia a fost un "succes" şi adăugau că aceasta va rămâne subobservaţie în zilele următoare, la Terapie Intensivă.

Intervenţia chirurgicală a fost efectuată după ce mediciiaustrieci anunţau, la începutul lunii februarie, că Teo Trandafir afost supusă unei proceduri endoscopice, se recuperează bine şi arputea reveni în ţară "curând". Ulterior, însă, externarea ei a fostamânată, din cauza unei complicaţii septice.

Pe 28 februarie, reprezentanţii Clinicii AKH din Viena auanunţat că Teo Trandafir se recuperează după intervenţiachirurgicală la care a fost supusă, funcţiile vitale erau stabile,iar starea ei se îmbunătăţea constant. Ei se declarau optimişti şispuneau că speră că în aproximativ o săptămână aceasta va respirafără ajutorul aparatelor. Totodată, şeful echipei medicaleinterdisciplinare care se ocupă de cazul lui Teo Trandafir,profesorul Michael Gnant, afirma în comunicat că se fac "progresezilnice".

La rândul său, profesorul Spiss, specialist anestezist, afirmacă următorul pas în cazul lui Teo Trandafir va fi restabilireafuncţiei respiratorii proprii şi, implicit, deconectarea ei de laaparatele cu ajutorul cărora în prezent Teo Trandafir respiră.Potrivit specialistului anestezist, în această fază se va ajunge"în următoarea săptămână".

Însă pe 3 martie, medicii austrieci anunţau că Teo Trandafir se luptă cu o pancreatităseveră necrozată, care, deşi nu reprezintă oameninţare imediată pentru viaţa ei, este o maladie care poate fimortală şi care are o evoluţie imprevizibilă. "(Teo Trandafir,n.r.) se află sub tratament intensiv şi are nevoie de o îngrijireinterdisciplinară optimă. Se află sub anestezie generală şi nupoate comunica. Va rămâne astfel în viitorul apropiat. Pentru a-iproteja viaţa privată, s-a decis ca din acest moment să se publicesăptămânal un singur comunicat despre starea ei de sănătate", seanunţa în comunicatul din 3 martie.

Teo Trandafir a fost transportată, în 11 ianuarie, cu un avionprivat, la Clinica AKH din Viena, după şase zile de internare laSpitalul Elias, cu diagnosticul de pancreatită acută de severitatemedie.

Ea a fost internată la Terapie Intensivă în clinica din Viena,iar echipa medicală a optat iniţial pentru tratament, şi nu pentruintervenţie chirurgicală.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici