Teodorovici: Ţintim atragerea a 2,8 miliarde de euro în 2014. Avem bani pentru cofinanţare

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat, marţi, la Bruxelles, că în 2014 România îşi propunere atragerea a 2,8 miliarde de euro din fondurile structurale.

175 afișări
Imaginea articolului Teodorovici: Ţintim atragerea a 2,8 miliarde de euro în 2014. Avem bani pentru cofinanţare

Eugen Teodorovici (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat, după o întrevedere cu comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn, ce ţintă îşi propune pentru anul acesta în ceea ce priveşte atragerea fondurilor europene, Teodorovici a precizat că şi-a fixat atragerea a "2,8 miliarde de euro pentru a evita pierderea vreunui euro". "Desigur ne dorim cât mai mult pentru a lăsa cât mai puţin pe ultimul an din cadrul financiar (2007-2013 - n.r.)", a mai spus Teodorovici.

Referitor la confinanţare, ministrul a dat asigurări că nu vor fi probleme.

"Anul trecut am împrumutat din Trezorerie peste 9 miliarde de lei. Cu siguranţă anul acesta la fel vom face, nu va fi nicio lipsă de cofinanţare", a precizat Eugen Teodorovici, adăugând că România are şi un buffer cu FMI în valoare de 4 miliarde de lei "în cazul în care banii nu se întorc la timp de la Comisie". Totodată, ministrul a susţinut că Bucureştiul are bani şi pentru a lansa proiecte pentru următorul cadru financiar.

La sfârşitul anului 2013, rata de absorbţie curentă a fondurilor structurale şi de coeziune ajuns la 33,47%.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, s-a întâlnit marţi, la Bruxelles, cu Johannes Hahn, comisarul european pentru politică regională. Cei doi oficiali au discutat despre pregătirile pentru perioada de programare 2014-2020, dar şi despre măsurile necesare pentru accelerarea absorbţiei în actualul exerciţiu financiar multianual 2007-2013, pentru care România poate solicita decontarea cheltuielilor efectuate până la data de 31 decembrie 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici