Terminalul plecări al Aeroportului din Cluj va fi extins cu 7.200 mp până la sfârşitul anului

Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca anunţă semnarea contractului pentru extinderea terminalului plecări şi a platformei de staţionare a aeronavelor, proiect care va fi finalizat până la sfârşitul anului 2023.

203 afișări
Imaginea articolului Terminalul plecări al Aeroportului din Cluj va fi extins cu 7.200 mp până la sfârşitul anului

Contractul a fost semnat cu o asociere de firme, iar termenul de finalizare este 31 decembrie 2023, a anunţat Aeroportul printr-un comunicat.

Proiectul presupune extinderea terminalului plecări cu aproximativ 7.200 de metri pătraţi şi a platformei de staţionare a aeronavelor cu aproape 9.000 de metri pătraţi. Noile spaţii vor fi dotate cu aparate de securitate de ultimă generaţie de tip standard C3, urmând a fi realizate două porţi de îmbarcare pentru zborurile externe şi o poartă de îmbarcare pentru zborurile interne.

În urma extinderii terminalului, Aeroportul Internaţional Cluj va avea o suprafaţă mai mare dedicată procesării pasagerilor, ceea ce va duce la creşterea gradului de confort.

Proiectul prin care se realizează extinderea terminalului şi a platformei pentru aeronave se află în analiză la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii în vederea finanţării. Valoarea contractului este de 225.422.225,72 lei şi aproximativ aproximativ 60% reprezintă finanţarea din fonduri europene şi de la bugetul de stat.

„Investiţiile care se vor face la Aeroportul Internaţional Cluj ca urmare a semnării acestui contract vor asigura noi facilităţi pentru pasageri. Depunem toate eforturile pentru a obţine finanţare din fonduri europene pentru realizarea acestui obiectiv de investiţii”, a declarat Viorel Federiga, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional Cluj.

„Este un proiect foarte important având în vedere că în anul 2023 vom depăşi 3 milioane de pasageri şi estimăm creşteri ale traficului de pasageri şi pentru anii următori”, a spus David Ciceo, directorul aeroportului.

Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a încheiat anul 2022 cu un număr de 2.645.000 de pasageri, cu 81% mai mult faţă de anul 2021. Raportat la anul 2019, înainte de pandemia Covid-19, Aeroportul Internaţional Cluj a recuperat 90% din traficul de pasageri, consolidându-şi poziţia de primul aeroport regional al ţării. Pentru 2023, se estimează un trafic de 3,1 milioane de pasageri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
aeroport,
cluj,
extindere

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici