Teste PCR obligatorii pentru românii care pleacă în vacanţă în Cipru. Autorităţile includ România în categoria de risc B

  • Noi informaţii pentru românii care doresc să meargă în Cipru perioada următoare
  • Autorităţile cipriote au împărţit în două categorii ţările din care primesc turişti
  • Criteriul principal e reprezentat de baza datelor epidemiologice pentru COVID-19
  • România este inclusă în categoria de risc B, alături de Polonia şi Israel
3299 afișări
Imaginea articolului Teste PCR obligatorii pentru românii care pleacă în vacanţă în Cipru. Autorităţile includ România în categoria de risc B

Sursa FOTO: Profimedia

Autorităţile din Cipru au împărţit ţările de unde aşteaptă turişti în două categorii, notate cu A şi B, anunţă Cyprus News Agency.

Începând cu data de 20 iunie, persoanele care vin din ţările clasificate în prima categorie, A,  nu vor avea niciun fel de restricţii la graniţa cipriotă. 

Pe de altă parte, persoanele care călătoresc din ţările din categoria B vor avea obligaţia să facă un test PCR pentru coronavirus în ţara de origine, cu 72 de ore înainte de călătorie. Certificatul doveditor va fi solicitat înainte de îmbarcarea în avion şi va trebui prezentat încă o dată, la destinaţie. 

Există prevederi şi pentru situaţia în care ţara de origine, clasificată în zona B,  nu pune la dispoziţia cetăţenilor teste PCR pe scară largă. În asemenea cazuri, testul va fi efectuat la sosirea în Cipru, imediat după aterizare.

Ţările din categoria A:

Austria, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Elveţia.

Ţările din categoria B:

Israel, Polonia şi România.

România este inclusă în categoria de risc B. Prin urmare, turiştii români care vor să plece în vacanţă în Cipru vor face un test PCR cu 72 de ore înainte de călătorie.

CITEŞTE AICI: Cipru va suporta toate cheltuielile turiştilor care se îmbolnăvesc de COVID-19

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici