Teste pentru depistarea consumatorilor de droguri din rândul elevilor

Primăria sectorului 4 anunţă că în majoritatea liceelor din această zonă teritorial-administrativă a Capitalei va fi desfăşurată o campanie de prevenire a consumului de droguri prin identificarea consumatorilor cu ajutorul testelor efectuate opţional asupra elevilor.

302 afișări
Imaginea articolului Teste pentru depistarea consumatorilor de droguri din rândul elevilor

Teste pentru depistarea consumatorilor de droguri din rândul elevilor (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit autorităţilor locale, testarea elevilor va fi realizată prin recoltarea probelor biologice, iar efectuarea testelor nu este obligatorie şi se realizează numai cu acordul părinţilor, campania urmând să înceapă după aprobarea bugetului local al sectorului 4, la începutul lunii martie.

Campania face parte din programul "Descurajarea consumului de droguri în rândul adolescenţilor - Şcoli Singure în Sectorul 4", iniţiat de edilul Sectorului 4 şi coordonat de unii consilierii locali şi care s-a desfăşurat în ultima perioadă sub forma unei etape pilot, informează, într-un comunicat de joi, autorităţile locale ale sectorului 4.

"Elevii trebuie să fie conştienţi de riscul pe care îl prezintă aceste substanţe şi mai ales de drumul periculos pe care acestea îi pot conduce. Interesul pe care adolescenţii l-au manifestat faţă de campania de testare este îmbucurător cu atât mai mult cu cât scopul campaniei nu este unul punitiv. Nu căutăm consumatori printre elevi pentru a-i sancţiona, ci încercăm să depistăm zonele de risc şi să descurajăm posibilii consumatori", susţine Cristian Popescu Piedone, citat în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici