TikTok colaborează cu guvernul kenyan pentru a interzice conţinutul LGBTQ+

Alarma a fost trasă de revista LGBTQ Nation: „Purtătorii de cuvânt TikTok au confirmat că platforma elimină conţinutul LGBT+ specific dacă agenţiile de aplicare a legii unei ţări solicită acest lucru”.

329 afișări
Imaginea articolului TikTok colaborează cu guvernul kenyan pentru a interzice conţinutul LGBTQ+

TikTok colaborează cu guvernul kenyan pentru a interzice conţinutul LGBTQ+ în ţară

„Aplicaţia de partajare video TikTok este în discuţii cu guvernul kenyan pentru a elimina conţinutul LGBTQ+, în scopul aplicării secţiunii 165 din codul juridic al ţării africane, care interzice relaţiile sexuale consensuale între persoane de acelaşi sex”, scrie LGBTQ Nation, explicând că dialogul dintre compania chineză şi statul african este în desfăşurare, în timp ce Kenya are în vedere aprobarea unui proiect de lege care ar putea pedepsi relaţiile homosexuale cu închisoare pe viaţă.

Aplicaţia a dezactivat deja conturile şi a demonetizat „conţinutul neadecvat sau restricţionat” al utilizatorilor kenyeni. TikTok s-a angajat, de asemenea, să dezvolte instrumente de inteligenţă artificială pentru a detecta un astfel de conţinut şi a dezactiva conturile, a raportat The Los Angeles Blades.

Povestea a început când, în august, directorul executiv al Bridget Connect Consultancy, Bob Ndolo, într-o petiţie adresată Adunării Naţionale, le-a cerut parlamentarilor să interzică utilizarea TikTok în ţară, deoarece „expune tinerii la conţinut sexual explicit, contribuind la erodarea morală a societăţii”.

Ca răspuns, pe 24 august, preşedintele William Ruto şi câţiva oficiali guvernamentali înalţi au avut o întâlnire virtuală cu CEO-ul TikTok, Shou Zi Chew, pentru a discuta despre reglementarea conţinutului în conformitate cu legile din Kenya. Chew a fost de acord să elimine conţinutul inadecvat sau ofensator „pentru a îndeplini standardele comunităţii”.

Potrivit LGBTQ Nation, mai multe birouri guvernamentale au fost implicate în aceste discuţii, inclusiv Ministerul Informaţiei, Comunicaţiilor şi Tehnologiei şi Consiliul de clasificare a filmelor din Kenya. La începutul acestui an, KFCB a semnat un acord cu Netflix şi a colaborat cu Showmax şi două platforme locale de video la cerere pentru a elimina toată programarea specifică LGBT+.

În august anul trecut, deputatul din Homa Bay Town, Peter Kaluma, a prezentat Legea privind protecţia familiei, care vizează interzicerea homosexualităţii, a uniunilor între persoane de acelaşi sex şi a activităţilor şi campaniilor LGBT+. De asemenea, intenţiona să interzică paradele, întrunirile, marşurile şi travestirile gay în public.

După cum a raportat Gay.it, în ultimele luni, în Kenya a fost aprobată o nouă lege homofobă împotriva refugiaţilor LGBTQ+, în timp ce încă se lucrează la o lege care interzice „tot ce are legătură cu homosexualitatea”.

În septembrie, comunităţile religioase din Kenya au mărşăluit pe străzile din Mombasa împotriva deciziei Curţii Supreme de a permite înregistrarea grupurilor LGBTQ+ în ţară şi, în acelaşi timp, un grup de parlamentari a promis să se opună oricărei tentative de legalizare a relaţiilor homosexuale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici