Timiş: Aproximativ 700 de elevi din şase şcoli învaţă în frig

Aproximativ 700 de elevi din şase şcoli din judeţul Timiş sunt nevoiţi să înveţe în frig deoarece în acele unităţi nu se furnizează căldură, din diferite motive, deşi temperatura de afară este de circa două grade Celsius.

238 afișări
Imaginea articolului Timiş: Aproximativ 700 de elevi din şase şcoli învaţă în frig

Timiş: Aproximativ 700 de elevi din şase şcoli învaţă în frig (Imagine Arhiva: Remus Suciu/Mediafax Foto)

Inspectorul şcolar general adjunct din judeţul Timiş Halasz Francisc a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în şase şcoli din judeţul Timiş nu a început furnizarea agentului termic, fiind afectaţi aproximativ 700 de elevi. Potrivit inspectorului, este vorba despre două şcoli din Sânnicolau Mare şi câte una din localităţile Denta, Satchinez, Balinţ şi Birda.

"Avem două cazuri la Sânnicolau Mare, la Şcoala Generală nr. 2 unde astăzi (marţi - n.r.) se face racordarea, dar şi la clădirea principală a Liceului Tehnologic, care nu este încălzită. Aici centrala a fost instalată, dar nu a fost aprobată cota de gaz. Mai avem alte două cazuri la unităţi de învăţământ incluse în proiecte de reabilitare: şcoala din Denta, unde constructorul a rămas în urmă, au fost desfiinţate coşurile şi trebuie să monteze cazanele, cam într-o săptămână ar trebui să se dea drumul şi la căldură. Un alt caz este la şcoala din Satchinez, clădirea claselor I-IV, unde a fost tot montat, dar încă nu s-a dat drumul la căldură. La şcoala din Balinţ, se lucrează la reţeaua electrică şi nu e curent, aşa că nu funcţionează nici căldura. La şcoala din Birda a fost montat cazanul şi se aşteaptă pornirea încălzirii", a declarat Halasz Francisc.

Potrivit inspectorului, mai mult de jumătate din şcolile din judeţul Timiş au stocurile necesare pentru a asigura încălzirea în această iarnă.

În judeţul Timiş funcţionează 647 de unităţi de învăţământ.

În ultimele două zile, la Timişoara s-au înregistrat două grade Celsius. 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici