Timiş: Cinci copii în stare gravă la spital, în urma unei explozii

Cinci copii din localitatea Belinţ, judeţul Timiş, au ajuns la spital, în noaptea de joi spre vineri, suferind arsuri grave, după ce în casa în care locuiau a avut loc o explozie urmată de un incendiu din cauză că unul dintre copii a aruncat în foc o sticlă cu combustibil.

18 afișări
Imaginea articolului Timiş: Cinci copii în stare gravă la spital, în urma unei explozii

Timiş: Cinci copii în stare gravă la spital, în urma unei explozii (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, în imobilul în care locuia o familie cu cinci copii a avut loc o explozie urmată de un incendiu, după ce o fetiţă de 11 ani a aruncat în foc o sticlă cu combustibil. Debaraua imobilului a fost cuprinsă de flăcări, în apropierea acesteia aflându-se şapte persoane membre ale familiei, care au suferit arsuri pe mâini şi pe faţă.

La faţa locului au sosit trei ambulanţe, care au transportat victimele la Spitalul Municipal Lugoj. De asemenea, pentru stingerea incendiului au intervenit două autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat.

Cinci dintre victime sunt copii. Fata cea mare, în vârstă de 16 ani, a ajuns la Spitalul Judeţean din Timişoara, la secţia de arşi. Ea este încă în stare de şoc şi are arsuri de gradul doi pe faţă, mâini şi picioare.

Ceilalţi patru copii au ajuns la Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" şi, potrivit medicului Mihai Gafencu, de la această unitate medicală, doi dintre ei, un băieţel de doi ani şi o fetiţă de zece, sunt în stare mai gravă. Ei au arsuri pe faţă şi pe mâini, iar din primele investigaţii reiese că le-au fost afectate şi căile respiratorii, astfel că au fost internaţi la Terapie Intensivă.

Potrivit sursei citate, ceilalţi doi copii, în vârstă de patru, respectiv unsprezece ani, au arsuri pe zece la sută din suprafaţa corpului, fiind într-o stare mai bună decât fraţii lor.

Şi tatăl copiilor are arsuri minore, întrucât părinţii au încercat să îşi salveze copiii din incendiu.

Mai mulţi poliţişti şi reprezentanţi ai Direcţiei pentru Protecţia Copilului s-au deplasat, vineri, la faţa locului pentru a aduna primele informaţii în vederea începerii unei anchete.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici