Timiş: Peste 150 de hectare de mirişte cuprinse de incendii

Peste 150 de hectare de mirişte au ars în mai multe incendii semnalate, în noaptea de marţi spre miercuri, în cinci localităţi din judeţul Timiş, iar într-unul din cazuri focul ameninţa să se extindă la calea ferată, însă a fost stins la timp.

22 afișări
Imaginea articolului Timiş: Peste 150 de hectare de mirişte cuprinse de incendii

Timiş: Peste 150 de hectare de mirişte cuprinse de incendii

Potrivit ISU Banat, incendii de mirişte au fost semnalate în localităţile Sânnicolau Mare, Pădureni, Uivar, Cărpiniş şi Cruceni, peste 150 de hectare de mirişte fiind cuprinse de flăcări.

În Uivar au ars peste 50 de hectare de mirişte, iar reprezentanţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi sătenii au intervenit pentru a localiza focul, care ameninţa să se extindă şi la calea ferată. De altfel, două traverse s-au aprins, însă flăcările au fost stinse la timp, astfel că circulaţia trenurilor în zona nu a fost afectată.

La Cruceni, focul se îndrepta spre graniţa cu Serbia, însă localnicii, ajutaţi de pompierii civili din zonă, au reuşit să lichideze flăcările în aproximativ o oră.

Potrivit ISU Banat, autorii incendiilor sunt proprietarii unor terenuri care dau foc miriştilor pentru a le curăţa de resturile culturilor de păioase. Amenda pentru cei care incendiază terenurile agricole este de 6.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici