Timişoara Capitală Culturală: Peste 100 de oficiali din 41 de ţări vor fi prezenţi la deschidere

Peste 100 de oficiali de rang înalt din 41 de ţări vor fi prezenţi la Timişoara în weekendul deschiderii oficiale a Capitalei Europene a Culturii, din 17-19 februarie 2023.

1735 afișări
Imaginea articolului Timişoara Capitală Culturală: Peste 100 de oficiali din 41 de ţări vor fi prezenţi la deschidere

Dominic Fritz, Facebook

Casa Regală a României va fi reprezentată de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române şi Alteţa Sa Regală Principele Radu al României.

Comisarul european Adina Vălean va înmâna oraşului premiul Melina Mercouri al Comisiei Europene, care se acordă capitalelor europene ale culturii.

Invitaţii vor participa la un concert festiv la Palatul Culturii, iar apoi se vor alătura evenimentului principal din Piaţa Unirii, “Sărbătorim Deschiderea”, la care sunt aşteptaţi până la 15.000 timişoreni şi vizitatori.

Pe scena din Piaţa Unirii vor urca Doctorul Sinteză şi K-Lu, Implant Pentru Refuz împreună cu Dora Gaitanovici, Adrian Despot, Dan Byron şi ucraineanca Alyona Alyona. Piaţa Unirii va fi animată de spectacolul aerian al celor de la Duchamp Pilot / Muaré Experience, cu secvenţe coregrafice originale şi sofisticate realizate în aer, puse în scenă cu ajutorul sistemelor de siguranţă şi al macaralelor care permit spectacole uimitoare. Programul cu Taraf de Caliu şi oaspeţii lor, care duc mai departe muzica ce i-a făcut unul dintre cele mai apreciate gipsy band din lume. Seara va fi încheiată de DJ-ul berlinez Fritz Kalkbrenner, care îmbină vocea proprie în înregistrări şi spectacole live şi creează un amestec special de house melodic care bucură fanii festivalurilor şi clubberii din întreaga lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici