Timişorenii au umplut terasele. „Este o zi de sărbătoare”

  • La Timişoara, programul magazinelor şi al teraselor s-a prelungit până la ora 21:00.
  • În ultimele 24 de ore au fost confirmate 41 de cazuri noi, iar rata a ajuns la 4,88.
  • Bianca spune că prelungirea programului le dă speranţă proprietarilor de restaurante.
483 afișări
Imaginea articolului Timişorenii au umplut terasele. „Este o zi de sărbătoare”

Timişorenii au umplut terasele. „Este o zi de sărbătoare”

Relaxarea măsurilor i-a scos pe timişoreni afară din case. Nu pentru a protesta, ci pentru a se bucura la terase. Au stat până târziu, cum nu au mai făcut-o de aproape un an.

Avocat de profesie, Roxana are un program foarte încărcat. În timpul zilei nu prea apucă să meargă la terasă, iar când îşi termina jobul, totul era închis.

„Am profitat că putem sta, mai nou, până la ora 9:00, prin urmare mi-a permis şi programul să ies să mănânc ceva acum, spre după amiază, spre seară. E mult mai bine decât să-ţi iei sandvich-uri de la benzinărie. Nu?”, a spus Roxana Iliescu, clientă.

Ca Roxana sunt mii de timişoreni, care abia aşteptau o seară la terasă. Şi cum vremea a ţinut cu ei, locurile din Piaţa Unirii s-au dovedit a fi insuficiente.

„Ultima dată am fost vineri şi am apucat să stau o oră, de la 5:00 la 6:00, pentru că la 6:00 s-a închis. Lucrez până la ora 6:00 şi atunci, astăzi am profitat. Am zis că e ultima zi de căldură şi am profitat să ies puţin”, a spus Mirabela Ardelean, clientă.

În acest fel, proprietarii de restaurante speră să recupereze din pierderi.

Bianca are două restaurante în Timişoara. Pandemia i-a dat peste cap toate planurile de business. Acum, a prins puţin curaj.

„Este o zi de sărbătoare pentru noi. Aş putea spune că deja încep să îşi revină treburile. Par mai optimişti deja clienţii, iar dacă în urmă cu câteva săptămâni, comenzile erau mult mai mici, mă refer la cele online, acum vorbim deja despre altă poveste. Vorba unui client: M-am săturat să mănânc din caserole”, a declarat Bianca Boscu, antreprenor.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici