Tinerii cu dosare depuse la ANL până în 35 de ani pot primi locuinţa până la 38 de ani

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, o propunere legislativă potrivit căreia tinerii cu vârste de până la 35 de ani care şi-au depus dosarele la ANL, pentru dobândiea unei locuinţe, pot intra în posesia ei până la vârsta de 38 de ani.

129 afișări
Imaginea articolului Tinerii cu dosare depuse la ANL până în 35 de ani pot primi locuinţa până la 38 de ani

Tinerii cu dosare depuse la ANL până în 35 de ani pot primi locuinţa până la 38 de ani (Sursa: Mediafax Foto)

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea articolului 6 indice 2 din Legea nr.152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL) a fost adoptat de Senat cu 51 de voturi "pentru", 12 voturi "împotrivă" şi 2 abţineri.

Senatorul PRM Gheorghe Funar a declarat, la prezentarea proiectului, că scopul acestuia este de a elimina acea prevedere din Legea ANL, potrivit căreia tinerii până în 35 de ani, care şi-au depus dosarul pentru achiziţionarea unei locuinţe şi l-au reînnoit în fiecare an, odată ajunşi la vârsta limită de 35 de ani nu mai au dreptul de a primi locuinţă.

Senatorul PRM a menţionat că, în condiţiile în care în România construirea de locuinţe nu poate acoperi cererea din partea tinerilor, este necesară prelungirea vârstei până la care tinerii să poată intra în posesia locuinţei pentru care au depus dosarul la ANL, respectiv 38 de ani.

Potrivit propunerii legislative, prin constituire de dosar se înţelege prima solicitare depusă de către tânărul în vârstă de până la 35 de ani, împreună cu actele şi adeverinţele necesare, solicitare reînnoită şi recompletată în fiecare an, până la repartizarea locuinţei, care se poate repartiza până cel mult la împlinirea vârstei de 38 de ani a solicitantului. Data constituirii dosarului este data la care s-a depus prima solicitare.

Tinerii, în sensul prevederilor Legii ANL, sunt persoane majore în vârstă de până la 35 de ani, la data constituirii dosarului pentru repartizarea unei locuinţe în programele Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, destinate închirierii.

Propunerea legislativă a fost adoptată de Senat în calitate de primă Cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici