Ţînţ (CSM): Trebuie să protejăm fiecare cetăţean împotriva oricărei forme de arbitrariu

Preşedintele CSM, Nicoleta Ţînţ, a transmis, duminică, un mesaj cu ocazia Zilei Justiţie, ea arătând că este important ca fiecare cetăţean să fie protejat împotriva oricărei forme de arbitrariu, iar magistraţii „trebuie să menţină actul de justiţie la cele mai înalte standarde”.

161 afișări
Imaginea articolului Ţînţ (CSM): Trebuie să protejăm fiecare cetăţean împotriva oricărei forme de arbitrariu

Ţînţ (CSM): Trebuie să protejăm fiecare cetăţean împotriva oricărei forme de arbitrariu

„Aşa cum obişnuim de peste două decenii, în prima duminică a lunii iulie sărbătorim Ziua Justiţiei, eveniment cu o deosebită însemnătate pentru profesioniştii dreptului, ce are menirea de a reaminti - simbolic - importanţa şi rolul unui act de justiţie de calitate, ca reper al societăţii democratice. Mai mult ca oricând, îmi doresc ca mesajul meu să fie unul de solidaritate şi responsabilitate, în momentele dificile prin care trece nu doar societatea românească, ci întreaga omenire”, transmite preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Cu această ocazie, Ţînţ le-a mulţumit magistraţilor „pentru curajul, dedicarea şi profesionalismul” cu care şi-au adus la îndeplinire menirea, într-un an marcat de evenimente fără precedent.

„Îi asigur că eforturile pe care le depun pentru asigurarea funcţionării justiţiei, ca serviciu public în slujba cetăţeanului, sunt conştientizate şi apreciate. Îmi exprim, de asemenea, respectul şi aprecierea pentru contribuţia adusă de ceilalţi profesionişti ai dreptului, reuşind împreună să garantăm accesul liber la justiţie al cetăţeanului, indiferent de problemele întâmpinate în condiţiile actuale.

Simbolistica profundă a acestei zile de sărbătoare pentru justiţia românească îmi oferă ocazia de a reaminti că este datoria noastră, prin unitate profesională şi morală, să identificăm toate pârghiile necesare pentru menţinerea actului de justiţie la cele mai înalte standarde, în scopul protejării fiecărui cetăţean împotriva oricărei forme de arbitrariu. Acest deziderat îl putem atinge numai conlucrând spre găsirea echilibrului social necesar respectării supremaţiei legii”, a subliniat Ţînţ.

Ziua Justiţiei se sărbătoreşte în prima duminică a lunii iulie, respectiv la 5 iulie anul acesta. Sărbătoarea a fost instituită în anul 1994, prin Hotărârea nr. 364 a Guvernului României.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ţînţ,
csm,
mesaj

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici