Toader, despre prelungirea detaşării Ancăi Jurma la DNA: Secţia va alege calea statului de drept

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, referitor la propunerea de prelungire a delegării Ancăi Jurma la conducerea DNA, discutată luni de CSM, că speră că Secţia pentru procurori va alege calea statului de drept şi va abandona posibilităţile de împuternicire în funcţii.

628 afișări
Imaginea articolului Toader, despre prelungirea detaşării Ancăi Jurma la DNA: Secţia va alege calea statului de drept

Toader, despre prelungirea detaşării Ancăi Jurma la DNA: Secţia va alege calea statului de drept

"Procedura nu este finalizată din moment ce se discută despre o nouă împuternicire şi se va finaliza. În ţară, sunt foarte mulţi, majoritatea procurorilor, oameni oneşti, oameni de bună credinţă şi bine pregătiţi profesional. Eu am convingerea că Secţia de procurori va alege calea statului de drept, calea de protecţie a drepturilor şi libertăţilor şi va abandona posibilităţile de împuternicire în funcţii, indiferent de nivel, a celor care ..am auzit în interceptări sau în convorbiri din astea recente "hai să-l facem pe ăla, hai să facem dosar la celălalt, hai să nu ştiu ce". România este ţară euopeană, valorile democraţiei trebuie să nu fie doar garantate în Constituţie, trebuie protejate şi realizate în activitatea organelor judiciare", a declarat Tudorel Toader.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii are pe ordinea de zi a şedinţei de luni propunerea de prelungire a delegării Ancăi Jurma în funcţia de procuror-şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). În iulie 2018, Anca Jurma a fost delegată de către procurorul general Augustin Lazăr pentru interimatul la şefia DNA. Ea deţinuse înainte două mandate de şef al serviciului de cooperare internaţională, ulterior fiind consiliera Laurei Codruţa Kovesi, însă nu instrumentase dosare penale de mai bine de 10 ani.

Propunerea de prelungire a mandatului interimar pe care Anca Jurma îl are la conducerea DNA vine în condiţiile în care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că i-a trimis din nou preşedintelui propunerile de numire a celor cinci procurori în funcţii de conducere la parchete, printre care şi Adina Florea pentru funcţia de procuror-şef DNA.

Ulterior, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că aceste numiri se află încă în analiza departamentului de resort din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, prin urmare o decizie încă nu a fost luată în ceea ce priveşte fostul post al Laurei Codruţa Kovesi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici