Toader: Fără să mă surprindă, Birchall confundă secretizarea cu clasificarea unui document

Tudorel Toader a precizat, luni, în privinţa confidenţialităţii draftului de raport MCV, că actualul ministrul Justiţiei Ana Birchall confundă clasificarea cu secretizatea unui document, menţionând că acest aspect nu îl surprinde.

439 afișări
Imaginea articolului Toader: Fără să mă surprindă, Birchall confundă secretizarea cu clasificarea unui document

Toader: Fără să mă surprindă, Birchall confundă secretizarea cu clasificarea unui document

„În deplin respect faţă de funcţia de ministru al justiţiei, dar fără să mă surprindă, nu pot să nu observ faptul că dna Birchall confundă secretizarea cu clasificarea unui document. Poate va explica cineva că secretizarea rezultă şi din confidenţialitate”, a scris pe Facebook fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader.

Precizările vin după ce actualul ministru al Justiţiei, Ana Birchall, a precizat luni că Tudorel Toader nu cunoaşte regimul documentelor din instituţia pe care a condus-o, referindu-se la confidenţialitatea draftului de raport MCV.

„Probabil că domnia sa nu cunoaşte regimul. Înţeleg că nici nu era mîn minister atunci când colegii şi colegele mele lucrau la eventualele obsevaţii. Eu m-am săturat de atâtea minciuni propagate în spaţiul public. S-a demonstrat că spun adevărul şi anume că ministerul Justiţiei nu a intervenit nici sub forma regimului documentului şi nici asupra termenelor de răspuns ", a declarat, luni, Ana Birchall.

Controversele privind clasificarea draftului de raport MCV au început după ce Consiliul Superior al Magistraturii, condus de Lia Savonea, care a avut în ultima perioadă numeroase conflicte cu Ana Birchall, acestea culminând cu o sesizare a Curţii Constituţionale.

Savonea a acuzat, sâmbătă, că nu poate consulta documentul, din cauză că ministerul Justiţiei a stabilit în grabă o întâlnire draftul a fost clasificat, solicitând prelungirea termenului acordat la o săptămână şi declasificarea draftului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici