Toader spune cum vor fi modificate codurile penale

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus că se va consulta cu premierul Viorica Dăncilă în privinţa unei OUG pe codurile penale şi că nu vor fi propuse două acte normative, ci unul singur care să cuprindă două mari părţi, Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.

585 afișări
Imaginea articolului Toader spune cum vor fi modificate codurile penale

Toader spune cum vor fi modificate codurile penale

„Mă voi consulta cu doamna prim-ministru. Nu vom propune două Ordonanţe de Urgenţă ci una singură, cu două puncte: I, Codul Penal, II, Codul de Procedură Penală”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Toader a mai spus că OUG va fi pusă în acord cu deciziile CCR: „Lucrăm la un draft, proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului Penal şi Codului de Procedură Penală în acord cu deciziile Curţii Constituţionale şi pentru transpunerea celor două directive: confiscarea extinsă la codul penal şi consolidarea prezumţiei de nevinovăţie la cel de procedură penală”.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, săptămâna trecută, că s-a discutat, în şedinţa PSD, oportunitatea unei ordonanţe de urgenţă de modificare a Codurilor penale pentru ca articolele declarate constituţionale să intre în vigoare, urmând ca articolele neconstituţionale să revină în Parlament.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici