Toate judeţele din România vor avea SMURD la finalul acestui an. Care sunt cele şase judeţe care nu au deocamdată SMURD

Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), col. Marcel Lucaciu, a declarat, miercuri, la Zalău, că toate judeţele din România vor avea, la finalul acestui an, SMURD asigurat prin ISU judeţene, printre ultimele şase judeţe unde acest serviciu lipseşte fiind şi Sălaj.

499 afișări
Imaginea articolului Toate judeţele din România vor avea SMURD la finalul acestui an. Care sunt cele şase judeţe care nu au deocamdată SMURD

Toate judeţele din România vor avea SMURD la finalul acestui an (Imagine: Cristi Vatavu/Mediafax Foto)

Lucaciu a declarat, într-o conferinţă de presă, că toate judeţele din România vor avea, la finalul acestui an, SMURD asigurat prin inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă.

"Toate judeţele din România vor avea, la finalul acestui an, SMURD asigurat prin intermediul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă. Începând din această toamnă, ISU Sălaj va primi trei ambulanţe cu care să poată demara SMURD, ulterior urmând ca judeţul să primească încă patru maşini. Băieţii sunt deja pregătiţi ca paramedici, gata să îşi înceapă misiunea. La fel, vor primi maşini şi celelalte cinci judeţe care nu au în prezent SMURD (Tulcea, Gorj, Covasna, Caraş Severin şi Teleorman - n.r)", a declarat Marcel Lucaciu.

Potrivit acestuia, Serviciu Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) aduce un capital de imagine extraordinar pentru IGSU, iar tehnica nouă cu care este dotat acest serviciu a fost achiziţionată prin Programul Operaţional Regional (POR), proiectele privind dotarea cu maşini fiind depuse la nivelul Agenţiilor de Dezvoltare Regională.

"Ce primim prin POR este o gură de oxigen de care aveam nevoie pentru a ne putea face datoria mai bine. Una este să mergi la intervenţie cu o maşină ce are o vechime de 30 de ani, care merge cu 40 kilometri/oră, duce nouă tone de apă şi care inundă patru etaje încercând să stingă flăcările şi alta este să mergi cu o maşină care ajunge la 100 kilometri/oră, duce 4.000 de litri de apă, dar care datorită tehnologiei şi echipamentelor, stinge incendiul în trei minute, folosind 100 de litri de apă. Este o mare diferenţă", a afirmat şeful IGSU.

Acesta a adăugat că reprezentanţii IGSU lucrează deja, împreună cu subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, la întocmirea unor noi proiecte privind dotarea şi modernizarea SMURD tot cu fonduri structurale, programe care vizează perioada 2013-2016.

Sălajul, Tulcea, Gorj, Covasna, Caraş Severin şi Teleorman sunt singurele judeţe din România care nu au deocamdată SMURD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici