Topul aeroporturilor cu cele mai multe întârzieri şi anulări în această vară. Şapte sunt în Europa

Aeroporturile din oraşele Shenzhen şi Toronto au fost cele mai afectate de întârzieri şi anulări în această vară, potrivit CNN.

1574 afișări
Imaginea articolului Topul aeroporturilor cu cele mai multe întârzieri şi anulări în această vară. Şapte sunt în Europa

La Aeroportul Internaţional Toronto Pearson din Canada, mai mult de jumătate din zborurile programate între 26 mai şi 19 iulie au fost întârziate, potrivit datelor oferite CNN Travel de către site-ul de urmărire a zborurilor FlightAware.

Un procent uriaş de 52,5% din zborurile programate pe aeroport au fost întârziate în această vară, arată datele. De asemenea, Toronto Pearson se află pe locul 4 în topul global al anulărilor de zboruri, cu 6,5% din zborurile sale anulate în această perioadă.

Europa este, de asemenea, afectată de întârzieri. Şapte dintre primele 10 aeroporturi din lume în ceea ce priveşte întârzierile din această vară sunt în oraşe europene. Aeroporturile din Frankfurt, Paris, Amsterdam şi Londra înregistrează cele mai semnificative întârzieri, potrivit datelor FlightAware.

Doar un singur aeroport din SUA a intrat în top 10 a întârzierilor. Este vorba despre Aeroportul Internaţional Orlando din Florida.

În ceea ce priveşte anulările din această vară, Aeroportul internaţional Shenzhen Bao'an din provincia chineză Guangdong este pe primul loc în lume, cu aproape 8% din zboruri anulate, potrivit datelor FlightAware. Aeroportul Internaţional Guangzhou Baiyun şi Aeroportul Internaţional Chongqing Jiangbei, ambele din China se află, de asemenea, în top 10.

Trei aeroporturi din SUA se află în top 10 în ceea ce priveşte procentul de zboruri anulate, aeroporturile Newark şi LaGuardia din zona New York-ului, pe locurile 2 şi 3, şi Aeroportul Naţional din Washington, pe locul 8.

În timp ce Europa a dominat lista globală în ceea ce priveşte întârzierile, doar un singur aeroport european, Amsterdam Schiphol, apare în top 10 în ceea ce priveşte anulările din perioada 26 mai - 19 iulie. Australia şi Indonezia au, de asemenea, câte un aeroport în top 10.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici