Trafic aglomerat spre munte şi mare. Vezi aici cum poţi să eviţi aglomeraţia din trafic

Poliţia Rutieră avertizează că plecarea în minivacanţa de 1 Mai a numeroşi automobilişti va genera, vineri după-amiaza, aglomeraţii pe principalelor drumuri care duc înspre zonele turistice montane şi spre litoralul Mării Negre.

64 afișări
Imaginea articolului Trafic aglomerat spre munte şi mare. Vezi aici cum poţi să eviţi aglomeraţia din trafic

Trafic aglomerat spre munte şi mare. Vezi aici cum poţi să eviţi aglomeraţia din trafic (Imagine: Mediafax Foto)

Poliţia Rutieră a luat măsuri pentru prevenirea accidentelor grave şi a blocajelor în trafic, asigurănd prezenţa activă a agenţilor de circulaţie care vor acţiona inclusiv cu aparatele de supraveghere a traficului şi de măsurare a vitezei pe trosoanele cu risc crescut de producere a accidentelor. De asemenea, traficul rutier va fi monitorizat şi din elicopter, precizează Centrul Infotrafic.

Cum să eviţi aglomeraţia din trafic:

Pentru evitarea aglomeraţiei pe DN 1 Bucureşti - Ploieşti se recomandă folosirea rutei alternative DN 1A Bucureşti - Buftea - Ploieşti.

În cazul aglomerării segmentului Ploieşti - Braşov al DN1 (Valea Prahovei), se poate circula pe DN 1A Ploieşti - Vălenii de Munte - Cheia - Săcele - Braşov.

O altă rută care poate fi utilizată pentru a se ajunge pe Valea Prahovei este DN 7 Bucureşti - Bâldana - DN71 Bâldana - Tîrgovişte - Pucioasa - Sinaia.

Totodată, pentru evitarea aglomeraţiei pe Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, se poate folosi, ca rută alternativă, DN 7 Bucureşti - Găieşti - Piteşti.

Pe de altă parte, pentru Autostrăzile A2 Bucureşti - Constanţa şi A3 Gilău - Turda se recomandă ca rute alternative DN 2 Bucureşti - Urziceni - DN 2A Urziceni - Slobozia - Hârşova - Constanţa, respectiv DN 1 Turda - Cluj Napoca.

Automobiliştii care pleacă din Constanţa şi doresc să ajungă în Bulgaria au o rută alternativă în cazul aglomerării DN39 - Constanţa - Agigea - Vama Veche. Aceasta este DN38 - Constanţa - Agigea - Techirghiol - Negru Vodă.

De asemenea, ca alternativă la DN 5 Bucureşti - Giurgiu, poate fi folosită ruta DN6 - Bucureşti - Ghimpaţi - DN5 B - Ghimpaţi - Giurgiu.

Pentru evitarea implicării în accidente rutiere grave, conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu prudenţă sporită, să ruleze cu viteză adaptată condiţiilor de drum şi trafic, să se angajeze în efectuarea depăşirilor şi a celorlalte manevre în trafic doar după o atentă asigurare şi să nu conducă după ce au consumat băuturi alcoolice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici