Traficanţi de arme din Buzău şi Prahova, prinşi în flagrant de poliţişti

Şapte persoane din Buzău si Prahova, acuzate că vindeau sau cumpărau arme, în mod ilegal, printre care şi mitraliere, au fost prinse de poliţişti după organizarea unui flagrant, operaţiunea de prindere a acestora fiind extrem de anevoioasă.

207 afișări
Imaginea articolului Traficanţi de arme din Buzău şi Prahova, prinşi în flagrant de poliţişti

Traficanţi de arme din Buzău şi Prahova, prinşi în flagrant de poliţişti (Imagine arhivă: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Potrivit Biroului de Presă al Poliţiei buzoiene, indivizii erau de mai multă vreme în vizorul anchetatorilor întrucât erau cunoscuţi ca având preocupări precum procurarea şi comercializarea ilegală de arme.

În noaptea de 21 octombrie, oamenii legii au organizat un flagrant în localitatea Vadu Paşii, pentru prinderea a trei tineri, doi de 24 de ani şi unul în vârstă de 22 de ani, care se deplasau cu un autoturism către comuna Săgeata, cu intenţia de a vinde o armă unui bărbat din această localitate.

La vederea maşinilor de Poliţie, cei trei au încercat să fugă de echipaj, însă au fost blocaţi imediat.

În autoturism, oamenii legii au găsit trei arme letale cu ţeavă lungă, respectiv o armă semiautomata cu o ţeavă calibru 22 mm, de provenienţă americană, o armă cu două ţevi, de provenienţă spaniolă şi o armă cu două ţevi, ghintuite, de provenienţă americană, de calibru 6,2 mm, cu lunetă.

Toate armele au fost ridicate de poliţişti, autoturismul a fost indisponibilizat, iar tinerii au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, poliţiştii luând împotriva lor măsura reţinerii pentru "nerespectarea regimului armelor şi munitiilor", niciunul nefiind autorizat să deţină ori să folosească arme.

În urma cercetărilor efectuate de specialişti din cadrul Biroului Arme Explozivi Substanţe Periculoase, Serviciului de Investigaţii Criminale şi poliţişti din cadrul Poliţiei Comunale Vadu Paşii, a reieşit că în luna iulie 2009, cei doi tineri de 24 de ani au contactat un bărbat de 49 de ani şi pe fiul acestuia, în vârstă de 23 ani, ambii din comuna Vadu Paşii, cărora le-au oferit cinci arme cu ţeava lungă, de diferire calibre, toate prezentând grad de uzură, aceştia cumpărând două, respectiv o armă de vânătoare cal. 12 mm şi o armă lisă cu 2 ţevi.

Celelalte trei arme au fost găsite cu ocazia prinderii în flagrant în noaptea de 21 octombrie. Pentru cele două arme vândute, tinerii au primit suma de 1.000 de lei.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul în vârstă de 49 ani a vândut ulterior arma lisa unui bărbat de 47 de ani din judeţul Prahova şi a ascuns cealaltă armă pe raza aceluiaşi judeţ, de unde a şi fost recuperată de către poliţiştii buzoieni.

Totodată, a mai reieşit că tânărul de 24 de ani din comuna Vadu-Paşii a oferit spre vânzare un pistol cu aer comprimat cal. 4,5 mm unui consătean, acesta din urmă predând pistolul la solicitarea poliţiştilor.

În cursul acestei zile, poliţiştii buzoieni au reuşit şi recuperarea celei de-a cincea arme.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că niciuna din arme nu figurează ca furată şi nu au fost utilizate pe teritoriul României, toate cele şapte persoane implicate în acest caz fiind, în prezent, reţinute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici