Traficanţi de droguri, printre care şi fratele lui Fane Spoitoru, reţinuţi de DIICOT

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a reţinut patru membri ai unei reţele de traficanţi de droguri, printre care şi pe fratele interlopului Fane Spoitoru, Migdale, care livra stupefiante în zonele Vitan şi Tineretului, informează, marţi, surse judiciare.

124 afișări
Imaginea articolului Traficanţi de droguri, printre care şi fratele lui Fane Spoitoru, reţinuţi de DIICOT

Traficanţi de droguri, printre care şi fratele lui Fane Spoitoru, reţinuţi de DIICOT (Imagine: Mediafax Foto)

Anchetatorii au găsit 2,5 kilograme de heroină, în valoare de 50.000 de euro, 4.500 de euro cash şi alte valori în operaţiunea reţinerii celor patru traficanţi de droguri, printre care figurează şi fratele interlopului Fane Spoitoru, Migdale, care livrau stupefiante în Bucureşti.

Potrivit Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)-Structura Centrală precizează că, împreună cu lucrători de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia Generală de Combatere a Criminalităţii Organizate, Direcţia Antidrog şi ai Jandarmeriei Române, a destructurat această reţea, care este una dintre cele mai puternice grupări de crimă organizată implicată în traficul ilicit cu heroină, ce acţiona în principal pe raza municipiului Bucureşti.

DIICOT i-a pus oficial sub acuzare pe Ion Migdal, zis Migdale, Daniel Gagiu, Iulian Zaharia, Constantin Rozenzweig, zis Roze, emiţând pe numele acestora ordonanţe pentru 24 de ore, apoi judecătorii vor decide dacă ei vor fi arestaţi, sub acuzaţiile de trafic ilicit de droguri de mare risc şi iniţiere, organizare şi aderare la un grup infracţional organizat implicat în traficul de heroină.

Cei patru au vândut droguri unor poliţişti sub acoperire, ei fiind astfel prinşi în flagrant delict, susţin surse judiciare.

Un al cincilea membru al reţelei este căutat, anchetatorii percheziţionând locuinţa acestuia.

În urma probelor, procurorii au stabilit că membrii grupării realizau permanent operaţiuni de trafic de droguri, reţeaua fiind coordonată de către Ion Migdal.

Grupul acţiona după reguli bine stabilite, "specifice grupărilor de crimă organizată, fiecare membru având sarcini precise, cei în cauză reuşind să obţină astfel importante beneficii financiare", spune DIICOT.

În cursul cercetărilor a fost indisponibilizată cantitatea de aproximativ 2,5 kg heroină, suma de 4.500 de euro şi alte valori, provenite din traficul de droguri.

Valoarea drogurilor indisponibilizate se ridică la aproximativ 50.000 de euro.

În acest caz sunt cercetate şi alte persoane, pentru comiterea unor infracţiuni incriminate de Legea 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, precum şi iniţiere, organizare şi aderare la un grup infracţional organizat implicat în traficul de heroină.

Surse judiciare afirmă că reţeaua controla zonele cartierelor bucureştene Vitan şi Tineretului.

Ion Migdal, zis Migdale, este fratele lui Ion Titişor, lider al lumii interlope cunoscut sub numele de Fane Spoitoru.

Fane Spoitoru a părăsit penitenciarul Jilava în octombrie 2003, diind eliberat condiţionat din motive medicale.

El fusese condamnat la nouă ani de detenţie pentru tentativă de omor asupra unui poliţist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici