Traficul feroviar, ÎNTRERUPT între Braşov şi Sibiu, după ce un automotor a deraiat. Circulaţia, reluată după şase ore

Traficul feroviar pe magistrala 200 Braşov-Sibiu a fost întrerupt, miercuri, după ce un automotor cu două vagoane a deraiat, în zona gării Braşov, în timpul unor manevre, fără a exista persoane rănite, însă şinele de cale ferată au fost avariate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

606 afișări
Imaginea articolului Traficul feroviar, ÎNTRERUPT între Braşov şi Sibiu, după ce un automotor a deraiat. Circulaţia, reluată după şase ore

Traficul feroviar, ÎNTRERUPT între Braşov şi Sibiu, după ce un automotor a deraiat (Imagine: Bogdan Maran / Mediafax Foto)

UPDATE 18:00 - Circulaţia feroviară între Braşov şi Sibiu, reluată după şase ore

Circulaţia feroviară pe magistrala 200, între Braşov şi Sibiu, a fost reluată, miercuri după-amiază, după o întrerupere de şase ore, timp în care a fost remediată avaria la şinele de cale ferată produsă în urma deraierii unui automotor, în zona gării Braşov, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, circulaţia feroviară a fost reluată în jurul orei 16.00, după ce angajaţii CFR au reuşit să remedieze defecţiunea de la şine.

În intervalul orar 10.00 - 16.00, patru trenuri au fost deviate pe rute alternative, pentru a ocoli zona unde s-a produs avaria, acestea ajungând cu întârziere la destinaţii.

Astfel, trenul IR 347 Sibiu - Bucureşti Nord a fost deviat prin Copşa Mică, IR 1621 Sibiu - Timişoara Nord a circulat deviat prin Sighişoara, trenul regio R2506 Făgăraş - Braşov a oprit în staţia Bartolomeu şi R103 Braşov - Sibiu s-a format în staţia Bartolomeu.

UPDATE 14:30 - Patru trenuri, deviate din cauza avariei

Patru trenuri circulă pe rute ocolitoare, miercuri, şi vor înregistra întârzieri din cauza întreruperii circulaţiei feroviare pe magistrala Braşov-Sibiu, care a fost avariată, în zona gării Braşov, după ce un automotor al unei companii private a deraiat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, patru trenuri au fost deviate pentru a ocoli zona unde s-a produs avaria, acestea urmând să ajungă cu întârziere la destinaţii.

"Am ales această alternativă de deviere a circulaţiei. În mod sigur vor ajunge cu întârziere, dar este o soluţie necesară pentru ca trenurile să nu rămână oprite în staţii intermediare. Este vorba de patru trenuri până în graficul orei 16.00. Sperăm că până atunci se va remedia problema", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Oana Brânzan.

Trenurile care au fost deviate sunt IR 347 Sibiu - Bucureşti Nord, care va fi deviat prin Copşa Mică, IR 1621 Sibiu - Timişoara Nord, care va circula deviat prin Sighişoara, şi două trenuri Regio, R2506 Făgăraş - Braşov, care va opri în staţia Bartolomeu, şi R103 Braşov - Sibiu, care se va forma din staţia Bartolomeu.

Traficul feroviar pe magistrala 200 Braşov-Sibiu este întrerupt, miercuri, după ce un automotor cu două vagoane a deraiat, în zona gării Braşov, în timpul unor manevre.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, Liviu Naghi, incidentul a avut loc în jurul orei 10.00, în zona gării Braşov, când un automotor cu două vagoane aparţinând unei companii private, în care nu se aflau călători, a deraiat în timpul manevrelor de garare, fără a fi înregistrate persoane rănite.

În schimb, pe magistrala 200 Braşov-Sibiu au fost avariate şinele de cale ferată, iar traficul pe ruta respectivă este oprit.

Secţia Regională de Poliţie Transporturi Braşov a deschis o anchetă, sub coordonarea unui procuror, pentru a se stabili cauzele care au dus la deraierea trenului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici