Traficul feroviar pe ruta Bucureşti-Braşov, întrerupt temporar

Traficul feroviar pe ruta Bucureşti - Braşov a fost întrerupt pe ambele sensuri, timp de aproximativ o oră, marţi dimineaţă, după ce un tren rapid „Săgeata albastră” a lovit un autovehicul, accident soldat cu moartea unui pasager al maşinii.

2 afișări
Imaginea articolului Traficul feroviar pe ruta Bucureşti-Braşov, întrerupt temporar

Traficul feroviar pe ruta Bucureşti-Braşov, întrerupt temporar

Potrivit şefului Poliţiei Rutiere Prahova, comisar Costin Tătuc, accidentul s-a petrecut în jurul orei 7.30, pe drumul comunal 111 din localitatea prahoveană Floreşti. Şoferul unui autovehicul ARO 320 nu a respectat regulile de circulaţie la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu semnale optice şi acustice aflate în funcţiune şi a încercat să traverseze liniile ferate, fiind lovit de trenul rapid 825, care circula pe ruta Bucureşti-Braşov. În urma impactului, un pasager din autovehicul a murit, iar circulaţia feroviară a fost întreruptă.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor, Adriana Sorohan, a declarat că şase trenuri au avut întârzieri din cauza accidentului feroviar petrecut la Floreşti. Sursa citată a precizat că ambele fire de cale ferată au fost blocate începând de la ora 7.36 şi până la ora 8.45, când circulaţia feroviară a fost reluată pe un singur fir. Cel de-al doilea fir de cale ferată a fost redeschis circulaţiei la ora 9.11.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici