Traficul pe Transalpina s-a redeschis, dar numai pe timp de zi. În ce interval orar se poate circula

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că începând de luni, 29 mai, ora 14.00, a fost redeschisă circulaţia rutieră pe DN 67C - Transalpina.

3449 afișări
Imaginea articolului Traficul pe Transalpina s-a redeschis, dar numai pe timp de zi. În ce interval orar se poate circula

Traficul pe Transalpina s-a redeschis, dar numai pe timp de zi. În ce interval orar se poate circula

„Precizăm că din cauza vizibilităţii reduse (ceaţă densă) accesul autovehiculelor în intervalul orar 20.00-7.00 este strict interzis. Având în vedere dificultatea acestui traseu (multiple curbe periculoase şi altitudinea ridicată), viteza maximă de circulaţie pe sectorul de drum menţionat este de 30 km/h. Accesul pe acest tronson de drum este permis doar autovehiculelor cu tonaj mai mic sau egal de 7,5 tone”, se arată într-un comunicat transmis luni de CNAIR.

„Zăpada depusă pe carosabil a fost înlăturată, s-au finalizat marcajele rutiere şi au fost montate toate elementele de siguranţă şi de semnalizare deteriorate pe timpul iernii, astfel încât comisia întrunită ca urmare a deciziei directorului general al CNAIR S.A şi formată din reprezentanţi ai Companiei şi ai Poliţiei Rutiere din judeţele Vâlcea şi Gorj, a decis deschiderea circulaţiei rutiere pe Transalpina în condiţii de siguranţă a traficului”, menţionează administratorul reţelei rutiere.

Transalpina, denumită şi „Drumul Regelui” face legătura între Transilvania şi Oltenia. Aflată la peste 2.000 de metri altitudine, Transalpina este cel mai înalt drum din România care poate fi traversat cu maşina, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m).

În anul 2009 a început asfaltarea şi modernizarea acestui drum pe o distanţă de 148 de kilometri, între Sebeş, judeţul Alb, şi Bengeşti, judeţul Gorj. În 2012 pe mai mult de 99% din traseul Transalpinei primul strat de asfalt a fost aşternut. Transalpina este cunoscut şi apreciat ca fiind unul dintre cele mai spectaculoase trasee rutiere montane din Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici