Traficul rutier, îngreunat de zăpadă şi polei pe mai multe drumuri din ţară

Traficul rutier se desfăşura în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din ţară, luni dimineaţă, însă nu se înregistrau situaţii deosebite, cum ar fi şosele blocate, ambuteiaje sau accidente deosebit de grave, a declarat comisarul şef Corneliu Drăghici, de la Centrul Infotrafic.

1 afișare
Imaginea articolului Traficul rutier, îngreunat de zăpadă şi polei pe mai multe drumuri din ţară

Imagine din arhiva MEDIAFAX FOTO

Poliţia Rutieră recomandă conducătorilor auto ca atunci când traversează zone unde partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă să manifeste maximum de prudenţă, să circule cu viteză redusă, care să nu depăşească 30 km/oră în localităţi şi 50 km/oră în afara acestora, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic- depăşiri, treceri de pe o bandă pe alta etc.

De asemenea, Poliţia Rutieră îi sfătuieşte pe şoferi să echipeze automobilul cu pneuri corespunzătoare, să nu bruscheze comenzile maşinii, să folosească antigel de calitate şi să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum.

Operatorii de transport care deţin autovehicule cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone au obligaţia legala de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele si pe drumurile stabilite.

Şoferii care au mai puţin de un an vechime trebuie să conducă în afara localităţilor cu o viteză cu 20 km/h mai mică decât cea permisă prin lege pe segmentul de drum pe care circulă.

Înainte de a pleca la drum, conducătorii auto trebuie să se informeze despre condiţiile meteorologice şi starea drumurilor apelând unul dintre numerele de telefon ale Comandamentului Central de Iarnă: 9360, 3186609 sau 3186631.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici