Traficul rutier spre litoral şi staţiunile montane, monitorizat dintr-un elicopter al MAI

Poliţia Rutieră monitorizează traficul rutier din elicopter în mini-vacanţa de 1 mai, prima acţiune de acest gen având loc vineri, între orele 16.00 şi 21.00, când au fost survolate tronsoanele de drum A2, DN3A şi DN39 pentru urmărirea circulaţiei către litoral, următoarea fiind programată duminică.

159 afișări
Imaginea articolului Traficul rutier spre litoral şi staţiunile montane, monitorizat dintr-un elicopter al MAI

Traficul rutier spre litoral şi staţiunile montane, monitorizat dintr-un elicopter al MAI (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Poliţiştii rutieri desfăşoară activităţi de monitorizare a principalelor tronsoanele de drum ce coverg spre zona litoralului, activităţi desfăşurate şi cu sprijinul Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Adiministraţiei şi Internelor care a pus la dispoziţie un elicopter, informează, sâmbătă, Poliţia Română.

Peste 2.000 de poliţişti de la structurile de poliţie rutieră acţionează în perioada vacanţei de 1 Mai pentru asigurarea fluenţei traficului pe principalele artere din zonele turistice şi de agrement, precum şi pe traseele de acces către aceste zone, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei în marile oraşe şi pe principalele căi de comunicaţie spre staţiunile turistice montane şi litoral.

Acţiunea de monitorizare a traficului rutier din elicopter va fi reluată duminică, întrucât este preconizată o itensificare a traficului rutier pe principalele artere din zonele turistice şi pe tronsoanele de drum ce leagă staţiunile turistice de marile oraşe.

Pe durata minivacanţei de 1 Mai, 13.698 de poliţişti acţionează, în medie, zilnic, pentru ordine şi siguranţă publică, dintre care 8.041 de la ordine publică, 2.018 de la poliţia rutieră, 911 de la transporturi, 996 de la investigaţii criminale, 281 de la investigare a fraudelor, 99 de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, iar 1.352 vor constitui rezerva care va interveni atunci când situaţia impune.

Totodată, media zilnică a patrulelor care acţionează în teren este de 4.709, din care 1.570 sunt pedestre, iar 3.139 auto.

În această perioadă o atenţie deosebită se acordă staţiunilor turistice de pe Valea Prahovei, Litoral şi alte zone unde se preconizează un aflux numeros de persoane, pentru menţinerea unui climat de siguranţă, pentru prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi a furturilor.

Totodată, poliţiştii desfăşoară acţiuni de patrulare în staţiile de cale ferată şi metrou, pe trenurile de călători şi pe celelalte mijloace de transport în comun din zonele cu afluenţă numeroasă, pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de/din bagaje şi din buzunare, în special pe cele care circulă spre şi dinspre litoralul Mării Negre, Valea Prahovei şi zona staţiunilor balneo - climaterice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici