Tragedie la ştrand: O fetiţă de şapte ani a murit după ce a fost aspirată de conducta de evacuare a apei

O fetiţă în vârstă de şapte ani a murit sâmbătă după-amiază la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Oradea, unde a ajuns după ce a fost aspirată de o conductă de evacuare a unui bazin dintr-un ştrand din municipiu. Incidentul s-a petrecut la ştrandul Ioşia din Oradea.

4418 afișări
Imaginea articolului Tragedie la ştrand: O fetiţă de şapte ani a murit după ce a fost aspirată de conducta de evacuare a apei

Tragedie la ştrand: O fetiţă de şapte ani a murit după ce a fost aspirată de conducta de evacuare a apei (Imagine: Dragos Cristescu/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unor surse medicale, fetiţa se afla într-unul din bazinele ştrandului, care era plin cu apă, iar la un moment dat a fost trasă la fund, prin forţa apei.

Copilul a fost scos pe marginea bazinului de către oamenii aflaţi la bazin.

Şeful echipajului SMURD care a intervenit în acest caz, dr. Adriana Bălan, a declarat că fetiţa, care s-ar fi aflat la ştrand împreună cu mama sa, a fost găsită în stop cardio-respirator.

"Am găsit-o în stop cardio-respirator, am încercat resuscitarea şi transportarea de urgenţă la spital, unde însă a decedat", a spus medicul SMURD.

Potrivit şefului Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic Judeţean, dr. Hadrian Borcea, cazul fetiţei nu este singular în ştrandurile din Oradea şi din Băile Felix, aflate în apropiere, fiind cauzate de faptul că gurile de evacuare a apei din bazine nu sunt bine protejate.

"Din câte îmi amintesc, în ultimii cinci ani este al treilea caz de absorbţie în sorbul de evacuare. Traumatismele în asemenea cazuri sunt foarte puternice. Practic, fetiţa nu a decedat pentru că s-a înecat, ci, cel mai probabil, din cauza traumatismelor suferite. Puterea de aspirare este foarte mare. Nu înţeleg cum ştrandurile pot funcţiona astfel, din moment ce există sisteme de protecţie speciale", a precizat medicul.

Florin Alexandru, purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Pieţe, Agrement şi Salubritate, de care aparţine ştrandul Ioşia, a declarat că regia a declanşat o anchetă în acest caz.

"Investigăm cazul să vedem cine este de vină şi de ce. Vom vorbi cu salvamarul, cu cei care au fost acolo, urmează ca mâine, poimâine să ne edificăm", a declarat acesta.

Şi Poliţia a declanşat o anchetă în acest caz.

.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici