Transportatorii cer fluidizarea traficului la graniţa cu Bulgaria. Timpi de aşteptare de 72 de ore

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) cere fluidizarea traficului la frontiera cu Bulgaria şi arată că timpii de aşteptare de peste 72 ore blochează activitatea transportatorilor rutieri şi funcţionarea lanţurilor de aprovizionare.

434 afișări
Imaginea articolului Transportatorii cer fluidizarea traficului la graniţa cu Bulgaria. Timpi de aşteptare de 72 de ore

UNTRR solicită intervenţia urgentă a Preşedinţiei României şi a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii pentru fluidizarea traficului la frontiera României cu Bulgaria, în principal la punctele Giurgiu - Ruse şi Calafat – Vidin, ca şi la toate celelalte puncte de trecere a frontierei.

Reprezentanţii uniunii arată că de-a lungul drumurilor s-au format cozi lungi de camioane care creează blocaje în trafic, iar şoferii sunt nevoiţi să stea în vehicule chiar şi mai mult de 72 de ore.

UNTRR susţine că a sesizat în numeroase rânduri autorităţilor române cozile kilometrice de camioane la frontierele României, iar în lipsa unor măsuri prioritare din partea autorităţilor române problema timpilor mari de aşteptare la frontiere s-a agravat, perturbând atât funcţionarea sectorului transporturilor rutiere, cât şi a tuturor celorlalte sectoare economice deservite de transportatori.

„La acest moment, trecerea prin Podul Dunării Giurgiu-Ruse şi Podul Dunării Calafat-Vidin este extrem de dificilă pentru transportatorii rutieri din cauza creşterii traficului, controalelor masive şi greoaie şi lipsei capacităţii administrative. Cozile de camioane create pe ambele sensuri la punctele de trecere a frontierei României cu Bulgaria afectează activitatea transportatorilor români şi străini, inclusiv a operatorilor români de transporturi agabaritice care sunt blocaţi la intrarea în oraşul Ruse, unde este formată o coadă infernală de camioane pe toate benzile, fiind necesară intervenţia urgentă a autorităţilor române precum şi coordonarea cu autorităţile bulgare pentru a nu îngreuna şi mai mult traficul”, transmite UNTRR printr-un comunicat.

Conform acestuia, transportatorii cer eliminarea obstrucţiilor induse de o defectuoasă colaborare a instituţiilor cu sarcini administrative în zonele de frontieră, simplificarea procedurilor administrative şi controalelor, dimensionarea corectă a capacităţii administrative, a personalului şi procedurilor, dar şi măsuri de coordonare cu autorităţile bulgare.

De asemenea, UNTRR solicită măsuri la nivel european pentru accelerarea procesului de aderare la spaţiul Schengen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici