Transportul în comun, după ridicarea stării de urgenţă: Măsurile de protecţie pe care toţi călătorii trebuie să le respecte

  • Măsurile de protecţie individuală sunt foarte importante după ridicarea stării de urgenţă
  • În mijloacele de transport în comun trebuie să purtăm mască, mănuşi şi să ne dezinfectăm mâinile foarte des
  • Autorităţile ar trebui să suplimenteze garniturile de mterou pentru a nu fi aglomerări
6703 afișări
Imaginea articolului Transportul în comun, după ridicarea stării de urgenţă: Măsurile de protecţie pe care toţi călătorii trebuie să le respecte

Se ridică starea de urgenţă. Cum te protejezi de COVID 19 în mijloacele de transport în comun?

Poate te-ai întrebat şi tu cum te vei proteja de COVID 19 după ridicare stării de urgenţă. Sigur ai văzut şi tu imaginile cu sute de oameni înghesuiţi pe peronul de la metrou în Capitală. Şi totuşi ce poţi face să nu te îmbolnăveşti?

„Vom purta mască în mod obligatoriu, vom încerca să evităm gesturile de a duce mână la nas, la ochi. Vom avea o soluţie dezinfectantă în buzunar în aşa fel încât ne vom dezinfecta mâinile cât de des putem” spune dr. Adrian Marinescu medic primar boli infecţioase Institutul “Matei Balş”.

Adică atunci când intri sau ieşi dintr-un mijloc de transport te dezinfectezi pe mănuşi şi eşti atent să nu îţi atingi faţa. Dar asta nu e suficient. Totuşi, măsuri ar trebui să ia şi autorităţile.

„Indiferent de mijlocul de transport distanţarea socială e importantă. Cred că ţine şi de oficialităţi. Să fie mai multe garnituri, să vină mai repede în aşa fel încât să nu aglomerăm. Este absolut obligatoriu să se întâmple în felul acesta.”

Deplasările ar trebui făcute doar atunci când e strict necesar chiar dacă starea de urgenţă s-a ridicat, spun specialiştii din sănătate.

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici