Trei aeronave ale Wizz Air au survolat Clujul mai bine de o oră. Aeroportul a fost redeschis şi avioanele au aterizat

Aeroportul Internaţional "Avram Iancu", din Cluj, a fost redeschis, joi după-amiază, în jurul orei 14.00, iar toate cele trei aeronave ale companiei Wizz Air, de la Paris, Valencia şi Luton, care l-au survolat, prima dintre curse mai bine de o oră, au aterizat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

5344 afișări
Imaginea articolului Trei aeronave ale Wizz Air au survolat Clujul mai bine de o oră. Aeroportul a fost redeschis şi avioanele au aterizat

Trei aeronave ale Wizz Air survolează Clujul aşteptând redeschiderea aeroportului (Imagine: Bogdan Sănescu/Mediafax Foto)

Reprezentanţii aeroportului clujean au declarat joi că prima cursă care a aterizat a fost cea de la Paris - Beauvais, imediat după ora 14.00, care trebuia să aterizeze la ora 12.25 şi care a survolat aeroportul clujean mai bine de o oră, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Aeroportul clujean a fost redeschis traficului aerian, joi, când a aterizat prima cursă a companiei Wizz Air de la Paris - Beauvais în jurul orei 14.00. Aceasta trebuia să ajungă iniţial la 12.25", au precizat reprezentanţii aeroportului.

Potrivit acestora, ulterior au aterizat şi celelalte două curse, de la Valencia şi Luton, care au survolat aeroportul clujean şi care ar fi trebuit să ajungă la sol la 13.30.

Trei aeronave ale Wizz Air au survolat Aeroportul Internaţional Avram Iancu"din Cluj, aşteptând redeschiderea acestuia, după ce fusese închis joi dimineaţă în urma incidentului cu avionul ieşit de pe pistă la aterizare.

Directorul aeroportului, David Ciceo, a declarat corespondentului MEDIAFAX că este vorba despre trei curse ale companiei Wizz Air, de la Paris, Luton şi Valencia.

"Trei avioane ale companiei Wizz Air survolează Clujul aşteptând redeschiderea traficului aerian de pe aeroport, în următoarele 15 minute. Este vorba despre curse la Paris, Luton şi Valencia, care au înregistrat întârzieri până acum", a spus Ciceo.

Avionul de la Paris trebuia să aterizeze la 12,25, iar cele de Luton şi Valencia la 13.30.

Joi dimineaţă, un avion al companiei Blue Air, cu 116 persoane la bord, care efectua o cursă charter de la Bucureşti, a ieşit de pe pista Aeroportului Internaţional "Avram Iancu" din Cluj, la capătul dinspre oraş al pistei, la aterizarea pe aeroportul clujean, de unde trebuia să mai ia pasageri, fără a exista persoane rănite.

Directorul Aeroportului din Cluj, David Ciceo, a susţinut că, joi dimineaţă, când ningea, condiţiile de aterizare pe aeroport erau corespunzătoare şi că piloţii avionului care a ieşit de pe pistă le cunoşteau, adăugând că aceştia ar fi cerut să aterizeze întrucât nu mai aveau combustibil suficient.

Întrebat dacă piloţii ar fi solicitat turnului de control să aterizeze pentru că aeronava nu mai avea combustibil suficient, Ciceo a confirmat această solicitare şi a precizat că, în acel moment, utilajele aeroportului deszăpezeau, dar condiţiile de aterizare erau bune.

Potrivit directorul David Ciceo, o comisie specială de la Autoritatea Aeronautică şi de la aeroportul clujean va investiga cauzele incidentului.

În urma incidentului, Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj este închis, mai multe curse aeriene fiind anulate sau întârziate.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Călin Tuluc declara că aeroportul ar putea rămâne închis câteva ore, până se va verifica incidentul.

Compania aeriană low cost anunţa că aterizarea avionului Blue Air care a ieşit cu 5-10 metri în afara pistei aeroportului din Cluj-Napoca a avut loc în condiţii meteo dificile, cu ninsoare şi zăpadă depusă pe suprafaţa pistei, dar în limitele admise pentru operare.

"Aeronava care efectua zborul de tip charter numărul OB 9301 pe ruta Otopeni-Cluj-Barcelona la aterizarea la Cluj a întâmpinat un incident minor depăşind cu aproximativ 5-10 metri suprafaţa pistei. Aterizarea s-a efectuat în condiţii meteo dificile, ninsoare şi zăpadă depusă pe suprafaţa pistei de aterizare, dar conform buletinelor meteo transmise de turn în limitele admise pentru operare, inclusiv coeficientul de frânare declarat de către aeroport", arăta Blue Air.

La bord se aflau 110 pasageri şi 6 membri ai echipajului.

Unii pasageri din avion au susţinut că pista nu era curăţată de zăpadă, în timp ce conducerea aeroportului afirma că erau condiţii bune de aterizare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici