Video Trei bărbaţi, reţinuţi pentru deţinere de droguri de mare risc în valoare de 130.000 euro - VIDEO

Trei persoane au fost reţinute, luni, de către DIICOT, pentru deţinere de droguri de mare risc în valoare de 130.000 de euro, marfă adusă din Spania, pentru prinderea traficanţilor anchetatorii români colaborând cu autorităţile judiciare spaniole.

440 afișări

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului Tănase Cosmos (38 de ani), din municipiul Iaşi, lider al unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din zece persoane, cetăţeni români şi spanioli, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, introducere în ţară, fără drept şi consum de droguri de mare risc.

Concret, în perioada noiembrie 2011 - februarie 2012, Cosmos Tănase a organizat şi finanţat transportul pe cale aeriană a cantităţii de 1,6 kilograme cocaină, pe ruta Spania (Barcelona) - Romania (Iaşi).

Drogurile de mare risc erau depozitate la locuinţele inculpaţilor Puia Costel şi Cozma Costel şi ulterior comercializate de către membrii grupării pe raza municipiului Iaşi, la preţul de 80 de euro/doza.

Luni, 20 februarie 2012, inculpaţii Puia Costel şi Cozma Costel au fost depistaţi în flagrant delict, în autoturismul cu care se deplasau fiind identificată şi ridicată cantitatea de aproximativ 1,3 kilograme de cocaină.

Valoarea drogurilor este de aproximativ 130.000 de euro.

Cercetările în cauză au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi, iar suportul informativ a fost asigurat de către SRI-Iaşi, DOS - Iaşi şi Vaslui, DGIPI, DSOI Iaşi.

Procurorii DIICOT au cooperat cu autorităţile judiciare din Spania.

Procurorii DIICOT au solicitat Tribunalului Iaşi arestarea preventivă a inculpaţilor Tănase Cosmos, Puia Costel şi Cozma Costel pentru o perioadă de 29 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici