Trei case de vacanţă din staţiunea Sântimbru Băi, Harghita, mistuite de un INCENDIU puternic

Trei case de vacanţă din staţiunea balneoclimaterică Sântimbru Băi, din judeţul Harghita, au fost distruse în totalitate, sâmbătă, de un incendiu puternic, iar focul s-a extins la acoperişul unei alte locuinţe. Pompierii intervin pentru lichidare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

239 afișări
Imaginea articolului Trei case de vacanţă din staţiunea Sântimbru Băi, Harghita, mistuite de un INCENDIU puternic

Trei case de vacanţă din staţiunea Sântimbru Băi, Harghita, mistuite de un INCENDIU puternic (Imagine: Florin Buliga/ Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că pompierii au reuşit salvarea a două locuinţe şi a unei biserici din lemn aflate în apropiere, însă trei case de vacanţă au ars din temelii.

„La ora aceasta acţionează două echipaje de la detaşamentul Miercurea Ciuc, 11 subofiţeri cu două autospeciale şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă de la Sântimbru, Sâncrăieni şi Sânsimion, fiecare cu câte o autospecială. Nu ştiu, deocamdată, numărul pompierilor voluntari”, a spus Alina Ciobotariu.

În urma incendiului au ars complet două case de vacanţă de câte 150 de metri pătraţi şi încă una de 50 de metri pătraţi, iar focul s-a propagat la acoperişul celei de-a patra, aflată în apropiere.

La ora transmiterii acestei ştiri, incendiul este localizat şi nu mai există pericol de extindere.

Nu s-au înregistrat victime. Cauzele incendiului vor fi stabilitate după lichidarea completă a focului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici