- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (27.11.2024, 18:28)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
Trei CET-uri din Capitală, care au o vechime de peste 60 de ani, vor fi modernizate
Ministerul Energiei a semnat, miercuri, trei contracte de finanţare în valoare de 362 milioane de euro pentru modernizarea a trei centrale de cogenerare de înaltă eficienţă care vor moderniza CET-urile din anii 1960-1970, respectiv CET Sud, CET Progresu şi CET Grozăveşti.
Urmărește
866 afișări
Trei CET-uri din Capitală, care au o vechime de peste 60 de ani, vor fi modernizate
Au fost semnate trei contracte de finanţare, în valoare de 362 milioane de euro, bani nerambursabili, pentru modernizarea a trei centrale de cogenerare de înaltă eficienţă care vor moderniza CET-urile din anii 1960-1970: CET Sud, CET Progresu şi CET Grozăveşti.
„Bucureştenii aşteaptă ziua asta de trei decenii. Modernizarea celor trei CET-uri înseamnă o investiţie de peste 1 miliard de euro, din care 362 de milioane reprezintă sprijin nerambursabil obţinut de echipa Ministerului Energiei din Fondul pentru Modernizare. Vom avea energie mai sigură, un aer mai curat şi un cost cu gigacaloria la jumătate după finalizarea acestor proiecte. Beneficiarii sunt marile termocentrale ale Capitalei: CET Grozăveşti, CET Progresu, CET Bucureşti Sud. Capitala va beneficia astfel, peste 4 ani, după finalizarea acestor proiecte, de cel mai modern sistem de producţie a agentului termic. Avariile vor fi mai puţine, producţia de energie electrică va fi mai sigură, iar facturile la întreţinere pentru bucureşteni vor scădea semnificativ. Modelul nostru este cel de la Oradea, unde gigacaloria este de aproape trei ori mai ieftină decât la Bucureşti, pentru că Ilie Bolojan, Florin Birta şi echipele lor au investit acum ani de zile în sistemul centralizat de termoficare”, a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
Bucureştiul va beneficia de capacităţi moderne şi performante pentru producerea energiei electrice şi termice, contribuind la reducerea costurilor pentru consumatori şi a emisiilor de carbon.
ULTIMELE ȘTIRI
-
USR și AUR vor suspendarea lui Iohannis. Cine ar putea prelua funcția interimară?
-
AUR cere sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a începe suspendarea lui Klaus Iohannis
-
Anchetă a poliţiei după ce AfD a împărţit pliante în forma unor bilete de avion pentru deportare
-
Preşedintele Xi laudă relaţiile economice dintre China şi UE înainte de revenirea lui Trump
Proiectele vor beneficia de o finanţare nerambursabilă de 362 milioane de euro, obţinută de Ministerul Energiei şi aprobată de experţii Băncii Europene de Investiţii. Fondurile provin din Programul Cheie 5 al Fondului pentru Modernizare, destinat investiţiilor în cogenerarea de înaltă eficienţă şi modernizarea reţelelor de termoficare.
Proiectele vor contribui la siguranţa alimentării cu energie: centralele moderne vor asigura stabilitatea sistemului energetic al Bucureştiului şi al Sistemului Energetic Naţional; la reducerea costurilor: tehnologiile eficiente vor conduce la facturi mai mici pentru consumatori, la protecţia mediului: emisiile vor fi semnificativ reduse, în conformitate cu cele mai stricte standarde europene.
Cu un sistem de încălzire centralizată care deserveşte peste 600.000 de apartamente, modernizarea CET-urilor este esenţială, mai spune Burduja.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Unde mergi în vacanță în 2025? Printre cele mai frecventate destinații sunt cele din afara Europei
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: MAE salută decizia COREPER II cu privire la decizia privind aderarea completă a României la Schengen
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
În 2024, România a cheltuit doar 2% din PIB pe Apărare. Majoritatea banilor au fost cheltuiți pe achiziții militare, soldele militarilor și pensii
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cu cât se vinde o monedă de 5 lei pe OLX, în 2025. Poate fi o „comoară” pentru colecționari!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe