Trei copii şi un adult rămaşi într-o maşină înzăpezită, recuperaţi de salvamontiştii din Vrancea

Salvamontiştii din judeţul Vrancea au intervenit, sâmbătă, pentru recupera din zăpadă trei copii şi un adult, blocaţi într-o maşină înzăpezită pe un drum din zona montană.

695 afișări
Imaginea articolului Trei copii şi un adult rămaşi într-o maşină înzăpezită, recuperaţi de salvamontiştii din Vrancea

Vrancea: Trei copii şi un adult rămaşi într-o maşină înzăpezită, recuperaţi de salvamontişti

Incidentul s-a produs sâmbătă în zona Păuleşti din Munţii Vrancei.

Un grup format dintr-un adult şi trei copii care nu a mai putut înainta din cauza sulurilor de zăpadă formate pe şosea a fost recuperat de salvamontişti, care îi sfătuiesc pe turişti să evite deplasările la munte în această perioadă.

„La baza Păuleşti, -2 grade, 10-20 cm grosimea stratului de zăpadă şi vânt extrem puternic, cu peste 70 km pe ora, ce viscoleşte zăpada. Dacă printre planurile de weekend se numără şi drumeţiile în zona montană, vă recomandăm să le amânaţi până la ameliorarea vremii. Evitaţi deplasările cu autoturismele, iar dacă este absolut necesar echipaţi-le corespunzător perioadei de iarnă şi informaţi-vă asupra stării drumurilor. O echipă de salvatori montani a intervenit pentru recuperarea a patru persoane, dintre care 3 copii, blocate într-un autoturism înzăpezit în zona Păuleşti”, au anunţat reprezentanţii Serviciului Public de Salvamont Vrancea.

Persoanele care se îndreaptă spre drumurile montane din judeţul Vrancea sunt sfătuite să solicite informaţii despre caracteristicile traseelor turistice, echiparea corespunzătoare şi prognoza meteo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici