Trei marinari români care lucrează pe nave în şantiere din China au fost repatriaţi / Reacţia MAE

Trei navigatori români care lucrează pe nave în şantiere din China au fost repatriaţi şi urmează să ajungă în ţară în zilele următoare. Un alt marinar va şi el repatriat în curând, a anunţat, sâmbătă, Sindicatul Liber al Navigatorilor (SNL).

996 afișări
Imaginea articolului Trei marinari români care lucrează pe nave în şantiere din China au fost repatriaţi / Reacţia MAE

Trei marinari români care lucrează pe nave în şantiere din China au fost repatriaţi

SNL a anunţat, sâmbătă, pe Facebook, faptul că primii trei navigatori români au fost repatriaţi şi vor ajunge acasă în zilele următoare, iar altul va fi repatriat în curând.

„Pe nave în diverse şantiere din China se află peste 40 de navigatori români. O situaţie exactă ar trebui să aibă Autoritatea Navală Română dacă a întreprins demersuri către agenţiile de crewing acreditate pentru a primi datele cu privire la numărul şi locaţia din China în care se află navigatorii români, aşa cum Sindicatul Liber al Navigatorilor a recomandat”, scriu cei de la SNL pe Facebook.

SLN le recomandă navigatorilor români aflaţi pe nave care se îndreaptă către porturile chinezeşti pentru operare să ia măsurile de protecţie adecvată şi să rămână la bord până când nava ajunge într-un port sigur din punct de vedere al riscurilor de îmbolnăvire cu coronavirus. â

De asemenea, Sindicatul Liber al Navigatorilor anunţă că a înfiinţat o „Celulă de Criză” şi are telefonul de urgenţă ITF Inspector disponibil 24/24 pentru membri de sindicat.

MAE: Unul dintre români a părăsit deja teritoriul Chinei

”Referitor la solicitarea dumneavoastră, MAE precizează că cei patru cetăţeni români aflaţi pe teritoriul Republicii Populare Chineze care au solicitat sprijinul autorităţilor române vor fi repatriaţi astfel:
• unul dintre cetăţenii români va fi repatriat cu un zbor organizat de către autorităţile germane şi a părăsit deja teritoriul Republicii Chineze;
• ceilalţi trei vor fi repatriaţi zilele următoare cu un zbor organizat de către autorităţile franceze”, a precizat MAE la solicitarea MEDIAFAX.

Trei navigatori români care lucrează pe nave în şantiere din China au fost repatriaţi şi urmează să ajungă în ţară în zilele următoare. Un alt marinar va şi el repatriat în curând, a anunţat, sâmbătă, Sindicatul Liber al Navigatorilor (SNL).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici