Trei persoane cu arsuri pe 30% din corp, în urma unui incendiu produs în Chişinău, sunt transportate la Bucureşti cu o aeronavă Spartan

Cele trei femei rănite în incendiul din Chişinău şi care sunt aduse la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti au arsuri pe mai mult de 30 la sută din suprafaţa corpului şi leziuni de căi respiratorii, anunţă Ministerul Sănătăţii.

1374 afișări
Imaginea articolului Trei persoane cu arsuri pe 30% din corp, în urma unui incendiu produs în Chişinău, sunt transportate la Bucureşti cu o aeronavă Spartan

Trei persoane cu arsuri pe 30% din corp, în urma unui incendiu produs în Chişinău, sunt transportate la Bucureşti cu o aeronavă Spartan (Imagine: MApN)

UPDATE 15:40 - Cele trei femei rănite în incendiul din Chişinău aduse în Capitală au arsuri pe 30% din corp

Conform sursei citate, starea femeilor, cu vârste între 25 şi 35 de ani, este destul de gravă. Acestea au arsuri pe mai mult de 30 la sută din suprafaţa corpului, leziuni ale căilor respiratorii şi sunt intubate şi ventilate mecanic.

Pacientele cu arsuri grave vor ajunge, duminică, de la Chişinău la Bucureşti cu o aeronavă Spartan, după care vor fi transportate cu ambulanţele la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.

"Aeronava C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, este dotată cu echipamente medicale şi asistenţă pacienţilor în timpul zborului asigurate de SMURD", precizează MApN într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Misiunea este executată la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne, aeronava decolând, duminică la amiază, de pe Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni.

O aeronavă Spartan transportă, duminică, trei pacienţi cu arsuri  grave de la Chişinău la Bucureşti, în urma exploziei produse sâmbătă în localul "La Soacra", soldată cu 20 de răniţi cu arsuri şi intoxicaţii.

"Aeronava C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, este dotată cu echipamente medicale şi asistenţă pacienţilor în timpul zborului asigurate de SMURD", precizează MApN într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Misiunea este executată la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne, aeronava decolând de pe Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni.

Un incendiu s-a produs sâmbătă într-o clădire cu două etaje din apropierea Pieţei Centrale, pe bulevardul Ştefan cel Mare, după ce într-o încăpere a explodat o butelie de gaz.

"Apelul la pompieri a parvenit la ora 13.24. În stingerea incendiului au fost implicate trei autospeciale. Incendiul a izbucnit într-un local cu două niveluri", a declarat ofiţerul de presă al Serviciului de Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale, Diana Ţurcanu.

Incendiul, care a cuprins în total 55 metri pătraţi din bucătăria şi salonul localului, a fost localizat în 15 minute, fiind salvat restul clădirii. Serviciul pentru Situaţii Excepţionale a început o anchetă pentru a stabili circumstanţele producerii incendiului şi cauza exactă a declanşării exploziei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici