Trei persoane din Galaţi, plasate în carantină după ce s-au întors din nordul Italiei. Ce indică primele teste

  • Trei persoane care au călătorit cu un microbuz din Italia în România au fost plasate în carantină în oraşul Galaţi
  • Este vorba despre doi bărbaţi şi o femeie care au plecat din Brescia, transmite corespondentul MEDIAFAX
4586 afișări
Imaginea articolului Trei persoane din Galaţi, plasate în carantină după ce s-au întors din nordul Italiei. Ce indică primele teste

Sursa: Profimedia Images

Potrivit prefectului judeţului Galaţi, cei trei au fost preluaţi de autorităţi de la intrarea în judeţ şi au fost transportaţi la spaţiul de carantină. Primele teste nu indică prezenţa coronavirusului şi niciunul dintre cei trei nu are simptomele bolii, precizează autorităţile.

„Trei persoane au venit cu un microbuz din Italia, mi s-a spus că din Brescia. La Galaţi au ajuns doi şoferi şi o pasageră, au fost preluaţi de autorităţi. Ei sunt bine, la primul consult nu prezintă nici un simptom. Conform regulamentului, ei intră în carantină. Oamenii au cooperat cu autorităţile, au înţeles situaţia. Nu au umblat liberi pe stradă, au fost preluaţi de la limita de judeţ şi transportaţi la spaţiul de carantină”, a explicat, pentru MEDIAFAX, prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Avramescu.

Cei trei au călătorit în acelaşi microbuz cu femeia din Buzău care a alertat autorităţile buzoiene susţinând că a intrat în contact cu o persoană bolnavă. Din primele informaţii, se pare că nici femeia nu are simptomele coronavirusului. De asemenea, în ultimele zile în judeţul Galaţi au ajuns mai multe persoane care au plecat din Italia. Niciuna nu este din zonele afectate de coronavirus, spuns autorităţile gălăţene.

„Cei trei care au ajuns la Galaţi au fost în acelaşi microbuz cu femeia de la Buzău. Din câte mi s-a spus, femeia nu are simptomele coronavirusului, se pare că a făcut un atac de panică după ce a aflat că în Italia a intrat în contact cu o persoană care ar putea avea virusul. Şi ea a fost izolată. La Galaţi sunt mai multe persoane venite din Italia zilele acestea, în judeţ şi în oraş, dar nu sunt venite din zonele de carantină”, a precizat prefectul Avramescu.

Numărul de infecţii cu coronavirus în Italia a depăşit 100, după ce duminică au fost confirmate 44 de cazuri noi, scria CNN. Majoritatea cazurilor este concentrată în regiunile nordice din Lombardia (89 de cazuri).

În Lombardia sunt peste 176.000 de români.

La această oră, 11 localităţi italiene sunt în carantină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici