Trei români, condamnaţi la închisoare într-o insulă din Caraibe

Trei români au fost condamnaţi, marţi, la doi ani şi jumătate de închisoare pentru fraudă bancară în Insula St. Maarten din Caraibe, relatează The Daily Herald.

59 afișări
Imaginea articolului Trei români, condamnaţi la închisoare într-o insulă din Caraibe

Trei români, condamnaţi la închisoare într-o insulă din Caraibe

Procurorii au cerut, iniţial, condamnarea la trei ani de închisoare pentru românii arestaţi, în martie şi aprilie, acuzaţi că au fraudat bancomate din St. Maarten.

Avocatul lor a spus că sentinţa este una rezonabilă, dar este posibil să conteste decizia instanţei.

Pedeapsa românilor condamnaţi la închisoare va fi oricum redusă cu cel puţin trei luni, perioadă pe care aceştia au petrecut-o în închisoare, în arest preventiv, a spus avocatul Remco Stomp.

Bărbaţii nu aveau cazier “şi au fost foarte cooperanţi cu poliţia", a spus Stomp.

Potrivit sursei citate, primul român a fost reţinut în martie, după ce poliţia l-a prins în flagrant când încerca să retragă ilegal bani de la un bancomat al Windward Islands Bank, au spus reprezentanţi ai Poliţiei.

Ceilalţi doi au fost prinşi, după o săptămână, într-un hotel din parte franceză a insulei, cu 105.000 de dolari şi 3.000 de euro asupra lor, pe care i-ar fi colectat "din numeroase fraude comise în St. Maarten”

Românii vor petrece mare parte din perioada de detenţie în închisoarea Pointe Blanche din St. Maarten.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici