Trei suspecţi în cazul capturii de cocaină de la Agigea, arestaţi preventiv

Trei dintre suspecţii în cazul capturii de cocaină din Portul Constanţa Sud Agigea au fost arestaţi preventiv de magistraţii constănţeni, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

96 afișări
Imaginea articolului Trei suspecţi în cazul capturii de cocaină de la Agigea, arestaţi preventiv

Trei suspecţi în cazul capturii de cocaină de la Agigea, arestaţi preventiv (Imagine: Gabriel Petrescu - Mediafa Foto)

Potrivit unui comunicat al Tribunalului Constanţa, magistraţii au admis ca fondată propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Serviciul Teritorial Constanţa şi au decis arestarea pe o perioadă de 29 de zile a lui Antonio Alvarez Cano, Adrian Vasile Chiribău şi Elena Ramona Cioroabă.

În cazul celui de-al patrulea suspect în acest caz, procurorii DIICOT Constanţa nu au formulat deocamdată propunere de arestare preventivă către instanţa Tribunalului Constanţa.

Cei patru sunt acuzaţi de trafic de droguri de mare risc.

Decizia magistraţilor poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore.

Poliţiştii şi procurorii constănţeni au reuşit, la sfârşitul acestei săptămâni, să anihileze o reţea de crimă organizată, după ce au urmărit cazul timp de aproape trei luni.

Şeful BCCOA Constanţa, Aurelian Pavel, a afirmat că întreaga cantitate de droguri capturată, de peste 1.200 de kilograme, este cocaină cu o concentraţie foarte ridicată, ce urma ca înainte să fie vândută să fie prelucrată în laboratoare. Drogurile au fost trimise la Bucureşti, pentru analize. Dacă ar fi ajuns pe piaţa, aceasta ar fi valorat zeci de milioane de euro.

Containerul a ajuns în Portul Constanţa Sud - Agigea, în luna decembrie, din Brazilia, şi, conform documentelor vamale, acesta ar fi conţinut cherestea de brad. Poliţiştii au aşteptat până vineri, când reprezentanţii firmei importatoare au venit să preia marfa din container şi au intervenit. În urma controlului au fost descoperite, ascunse prin metoda "capac", peste 1.200 de kilograme de cocaină, ambalată în pungi ascunse în ultimii paleţi de cherestea din container.

Citește și:

Captura de cocaină de la Agigea, printre cele mai mari din Europa

Peste o tonă de cocaină în Portul Agigea

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici