Trei tineri care au escrocat bătrâni prin metoda „Accidentul” au fost prinşi de poliţiştii vrânceni

  • O grupare de infractori care înşela persoane în vârstă utilizând metoda „Accidentul” a fost destructurată de poliţiştii din Focşani. -Într-o singură zi, escrocii au obţinut aproape 20.000 de lei de la două bătrâne din oraş. -Poliţiştii i-au prins pe infractori şi au efectuat mai multe percheziţii domiciliare.
  • Infractorii au vârste cuprinse între 20 şi 29 de ani
519 afișări
Imaginea articolului Trei tineri care au escrocat bătrâni prin metoda „Accidentul” au fost prinşi de poliţiştii vrânceni

Grupare de escroci care utiliza metoda „Accidentul”, destructurată de poliţiştii vrânceni. Infractorii au obţinut sume mari de bani

Un grup de escroci care utiliza metoda „Accidentul”, destructurată de poliţiştii vrânceniGruparea era formată din trei persoane, un bărbat în vârstă de 20 ani şi două femei de 29 de ani şi de 22 de ani. Cei trei au fost prinşi în urma unei sesizări făcute la Poliţie de ginerele unei posibile victime.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiul Focşani au fost sesizaţi prin apel 112 de un bărbat, cu privire la faptul că soacra sa în vârstă de 77 de ani, din municipiul Focşani, a fost contactată pe telefonul fix de o persoană necunoscută care încearcă să obţină de la aceasta suma de 5000 lei, sub pretextul că fiica sa a avut un accident şi urmează să vină la domiciliul său pentru a ridica banii. La locuinţa femeii s-au deplasat poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale al Poliţiei Municipiului Focşani, iar la un etaj al blocului, în apropierea uşii de acces a persoanei vătămate a fost depistat un tânăr de 19 ani, din municipiul Focşani. Acesta a fost condus la sediul poliţiei în vederea audierii si a continuării cercetărilor”, au anunţat reprezentanţii IPJ Vrancea.

Poliţiştii au extins cercetările şi au aflat că în urmă cu trei zile infractorii reuşiseră să păcălească două bătrâne obţinând sume importante de bani.

„În urma documentării activităţii infracţionale a celor trei, s-a stabilit faptul că în data de 1 martie a.c., aceştia au săvârşit două infracţiuni de înşelăciune prin modul de operare metoda „Accidentul” în dauna a două femei de 81, respectiv 82 de ani, ambele din municipiul Focşani, care au înmânat sumele de 10000 de lei şi 900 de euro, respectiv 8000 de lei, unor persoane necunoscute, care le-au apelat telefonic, spunându-le că fiicele lor ar fi fost victimele unor accidente rutiere, iar în vederea efectuării unor operaţii, trebuie să achite suma de 32.000 de lei”, au precizat reprezentanţii IPJ Vrancea.

Tânărul de 20 de ani a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea şi respectiv judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Focşani cu propunere de arestare preventivă. Împotriva acestuia a fost emis mandat de arestare preventivă pe o perioada de 30 zile. De asemenea, faţă de una dintre cele două femei s-a luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca astăzi să fie dusă în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici