Treisprezece persoane au primit îngrijiri medicale până la 12.30

Treisprezece persoane care protestează la Palatul Parlamentului au avut nevoie de îngrijiri medicale, marţi, până la ora 12.30, două dintre acestea fiind transportate la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), una având hipertensiune arterială şi alta care a leşinat.

24 afișări
Imaginea articolului Treisprezece persoane au primit îngrijiri medicale până la 12.30

Treisprezece persoane au primit îngrijiri medicale până la 12.30 (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Printre cele 13 persoane care au solicitat ajutor medical se află şi o femeie care a suferit o entorsă la mână în îmbulzeala creată atunci când protestatarii au încercat să forţeze cordonul forţelor de ordine.

Femeii i-au fost acordate îngrijiri medicale pe loc, a declarat cordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

Unele dintre persoanele care au avut nevoie de îngrijiri medicale au reclamat ameţeli şi cefalee. Potrivit medicului Gabriela Mălureanu, o femeie s-a prezentat la medici cu hipertensiune arterială şi cefalee, alta cu cefalee şi vertij, iar o tânără de 29 de ani a leşinat. De asemenea, un bărbat care a cerut ajutorul medicilor a reclamat probleme mai vechi la un genunchi, care s-au acutizat din cauza statului în picioare la protest, lui fiindu-i pusă o faşă elastică.

Ajutor medical a primit şi un pensionar de 70 de ani, căruia i s-a făcut rău şi a decis să renunţe la protest.

Valeriu Smadu, vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, a declarat pentru MEDIAFAX că printre cei care au avut nevoie de îngrijiri medicale este şi un membru al sindicatului, angajat al Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, care a leşinat şi a fost dus cu ambulanţa la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

De asemenea, două femei, membre ale Federaţiei "Alma Mater", au leşinat pe stradă, primind tratament şi perfuzii la faţa locului, a mai spus Smadu.

Mii de oameni s-au adunat, marţi dimineaţă, la Palatul Parlamentului, unde este dezbătută moţiunea de cenzură.

Protestatarii aflaţi în zona Parcului Izvor au încercat de două ori să forţeze intrarea în curtea Palatului Parlamentului, fiind însă opriţi de forţele de ordine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici